Tidsstudiemannen.

En vecka med dominerande sjukdom i klassen har förflutit och jag har suttit lite ensammare i skolan och jobbat, vilket inte har varit helt och hållet negativt. Lite tråkigare har det ju så klart varit för att jag suttit och läst tidningar istället för att babbla strunt under lunchen till exempel, men det har varit väldigt bra ur ett tidsundersökningsperspektiv.

I början av veckan gjorde jag en serie till LjusdalsNytt på hemorten, en ruta från den serien är bilden i detta inlägg. På måndag morgon hade jag en idé och ett blankt papper framför mig och skissade upp lite fumlande linjer. I slutet på dagen hade jag allt uppskissat och kunde börja tuscha direkt dagen efter. När tuschningen blivit klar några timmar efter lunch satt jag med färgerna och förvirrades som vanligt över skillnaderna på Photoshops funktioner mellan PC och Mac. Efter en längre stund med datorklickande och radiopratande i öronen var så sidan klar för leverans. Alltså två heldagar från vit till färdig sida.

Det är mycket värdefullt att veta inför planeringsarbetet på den längre serie som jag ska börja teckna i början av november. Ännu håller jag på att studsa manuset med folk och slipar på olika delar som har lite grova hörn, men när jag kommit igång på riktigt kommer jag självklart att lägga upp lite visuella smakprov och berätta mer om det hela här på bloggen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du borde ha Inspirerande som en av dina "reaktions knappar", kanske ta bort tråkigt, för den lär ju aldrig användas ;)

Kram Gotlänningen

Robert Pettersson sa...

Gotlänningen: Nja, jag tycker att det känns bra att folk ska kunna säga att något är skit om dom tycker det. Det är minst en lika värdefull kommentar för mig som att få höra att något är omtyckt.

Ytterliggare knappar, som till exempel "Inspirerande" som du nämner, kan vara något att fundera över när jag uppdaterar bloggens utseende och funktioner nästa gång.

Kram!