Ett ljus i mörkret.

Jag har alltid varit svag för butiksskyltar. Det är något med dom stora, lysande och inte sällan färgglada skyltarna som tilltalar barnet i mig djupt. Bara att det kommunicerar något som jag tycker om är så klart trevligt, men det som verkligen startar Pavlovs reflexer hos mig är när skyltarna är stora, färggranna, blinkar i något trevligt mönster och kanske till och med rör på sig!


Nu har ju jag tyvärr inte tillgång till varken gastuber, glasblåsarutrustning eller en animatronic-verkstad, så jag får hålla mig till det jag har. Och vad är då det? Jo, ett gammalt skruttigt ljusbord och diverse stora ark av plast och papp.

Skyltens konstruktion består i en ljusblockerande skiva, där jag skurit ut dom platser jag vill att ljuset ska komma igenom.Längst ner är ett ark genomskinlig plast där jag limmat fast dom lösa bitarna av ljusschablonen. I mitten ligger själva schablonkartongen med dom utskurna bokstäverna. Och längst upp är det ett helt orört plastark som bara finns där som ett skydd, så att inte schablonen skadas under transport och hantering.
Inledningsvis skrev jag ut Rob & Bob-loggan och kalkerade den i rätt storlek på ett ark av tunnelbanereklam i kartong som jag norpat åt mig under tiden jag bodde i huvudstaden.

Därefter skar jag ut bokstäverna ur pappen med en skalpellkniv och sprayade hela maskeringskartongen svart. Dom små "öarna" som bildar hålen i bokstäverna limmade jag fast direkt på det understa plastarket.När allt det var gjort var det sista steget i konstruktionen att sätta samman dom tre arken (Läs: Dra lite eltejp som en ram runt hela skiten) och tejpa fast den på ljusbordet och tända lampan.

Voilà! Ett stycke lys!

Nu när skylten är klar gäller det bara att försöka hitta något lämpligt ställe att använda den. Troligtvis kommer den att dyka upp i dom sammanhang där Rob & Bob agerar knallare med bokbord (i dunkla lokaler), releasefestarrangörer eller av någon anledning skulle fåna runt på en scen.


Den fotointresserade kan lägga märke till att jag efter att ha använt Instagram lite från och till nu återigen blivit inspirerad till att leka med bilder för att få till sådan där dassig "gammelkort-look".

Alla bilder i detta inlägg är alltså fotograferade med min systemkamera och trixade med i Photoshop. Skräpet som är adderat kommer från ett storformatsnegativ som jag hade under stolen vid min datorplats i några veckor och misshandlade fram en trevlig mängd damm och repor.

Inga kommentarer: