Tolvtumsmustasch.

Nu har det gått två veckor sedan förra inlägget. Det som stått ivägen för att det här inlägget ska ha kommit upp tidigare är det tråkiga faktum att det finns en verklighet som gör sej påmind.

Jag har fått ett jobb som gör att jag måste kliva upp 05:30 varje vardagmorgon. Det är inget fel på jobbet som sådant, men det känns lite tråkigt att jag inte har samma möjligheter att sitta och kreativisera på småtimmarna som jag brukat. Men man kan inte få allt här i livet, och jag har ju fortfarande tid att hålla på, även om den tiden är mer begränsad. Hursomhelst är det iallafall därför bloggen återigen fått gå på sparlåga.

Bilden i det här inlägget då? Jo, det är en etikettdesign som jag gjorde för ett litet tag sedan. Jag har börjat få mer och mer kliande fingrar när det gäller att designa omslag och logotyper. Speciellt sådana som ser lite gamla ut och har med vinyl att göra. Jag vet inte vad det är som gör det, men det finns något lite småmagiskt över den typen av gamla skivor som slår an en nerv i mej. Jag gillar dom, helt enkelt.

Just den här etiketten är det första försöket i ett test att designa sådant i datorn. Jag har tänkt mycket på hur jag ska kunna lösa det praktiskt i verkligheten också, men har inte kommit på något bra sätt att skära ut cirklar i rätt storlek. Jag ska se om jag kan skalpellbestycka min passare någon dag framöver.

2 kommentarer:

Mikaela Granath sa...

Rrrrrrrrobert, kom att tänka på dig när jag hittade denna bild: http://3.bp.blogspot.com/_XWBIORY3krI/SvBiJEqYTgI/AAAAAAAAAUI/vFo0BJI6G-c/s1600-h/Poo_Man_Doo_by_randis.jpg på nätet av någon oförklarlig anledning.. Hmm...

P sa...

Mikaela Granath: Hur konstigt det än må låta (speciellt för utomstående) blir jag faktiskt smickrad över att du tänkte på mej när du såg den. Tack ;)