100 minuter med Robert.


Så var det dags. Det har fått vänta länge, men nu är det färdigt.
Inlägg nummer 100.

Efter ett bloggstillestånd på drygt fem veckor har jag till sist lyckats färdigställa någonting som jag tycker känns tillräckligt speciellt för att uppdatera med. Ett inlägg med en bild där jag ritat en etta följt av två nollor hade bara känts för fattigt.

Här har jag istället försökt utmana mej själv och använda tekniker jag inte är så van vid. Att måla traditionellt med penslar och färg är jag inte så jätteförtjust i, och aldrig tidigare har jag experimenterat med att måla med kaffe så mycket som jag gjorde här. Det var kul och luktade gott. Förhoppningsvis vågar jag pyssla mer med sånt i framtiden.

Ett stort tack till alla som läser min blogg och skriver kommentarer - det är till Er den här filmen är tillägnad. Så ta och känn dej lite speciell nu, din goa läsarjävel.

20 kommentarer:

DrPetter sa...

Wow. Läckert när kaffet och färgen rinner och flyter ut! Var det något som syntes med blotta ögat?

Snyggt att du fått in en reflektion av lampan till höger för att balansera upp kompositionen ;)

Snubben ser lagom flottig ut, som om han haft mössa på sig hela dagen och nyss tagit av den för att begrunda om det är värt mödan att tvätta håret innan han lägger sig.

Fotograf/Bröllopsfotograf Philippe Rendu sa...

Bara ett ord: häftigt

Hälsningar Philippe

s sa...

Tusen glada tummar upp! Har inget annat att tillägga, resten vet du.

P sa...

DrPetter: Ja, det gick att se när jag målade också, men då var jag mer rädd för att färgen skulle fara dit den inte skulle eller torka innan jag hann "fejda" som jag ville. Alltid lika beklämmande med en skarp rand i mitten av en mjuk övergång.

Lade faktiskt märke till den när jag höll på att preppa allting och försökte först dölja den så gott det gick, men behöll den senare där av just anledningen du skrev :P

Jag gillar din slusktolkning av hans person också. Jag hann inte reflektera så mycket över personlighet under själva tecknandet på grund av klockans tickande, men det där håret ser onekligen mössat ut nu när du säger det :)

Philippe Rendu: Tack :D Hälsa din son att hans "Höst edit" var imponerande. Dels åkningen så klart, men också kameravinklar var bra varierade. Han har uppenbarligen ärvt den fotografiska genen från sin far ;)
Gillar förresten signaturen du börjat sätta på dina bilder...det ser proffsigt och stilrent ut!

s: I sure do. Brown divan.

Anonym sa...

Fy fan vad grymt! så jäkla häftigt och snyggt! Du e så jäkla bäst Mobert!:O
det sjuk va att bnär du började måla med kaffet så börjae det´lukta jätte mycket kaffe här oxå. först så tnäkta jag att, å snacka om tankens kraft hehe.. men sen började det lukta för mycket för att jag skulle inbilla mig att jag kände en lukt av att se dig måla, men fattade inte hur det möjligen skulle kunna tränga ut en doft från ditt målande genom min skärm. men se ropar mamma, kaffit är klart ni kan komme å fike nu om ni vill... ;)

jag behöver aldrig fundera på vart jag skall vända mig om och n är jag behöver inspiration, den finns alltid att hämta hos min kära Mobert!:)
Du e bäst;)
Kram Gotland

Stella Huber sa...

Du är en himla fin människa Robert.

P sa...

Gotland: Tack du, gutetös :) Det känns bra att det man gör når fram till och in i folks inspiration då och då. Se nu till att göra något kaffeinspirerat så blir jag glad ;)

Stella Huber: Du är inte så dum du heller, din klistertant.

Anonym sa...

Tack för en riktigt trevlig stund!! :) Intressant och roligt att se dig in action!

Ha det gott och kram!

//Malin Hellesø

P sa...

Malin Hellesø: Varsågod. :) Alltid skoj när mina spektakel uppskattas av någon. Tack så mycket och ha det bra :) Kram!

Sandra sa...

Shit va häftigt!
Riktigt härligt att kolla på, du är grym!

W sa...

Snyggt jobbat , btw vad heter låten?

Katti sa...

Gaaah!

Det är mycket möjligt att du är den mest kreativt talangfulla människan jag någonsin kommer att ha träffat. Grattis :-)
Det finns så mycket bra med dig och allt du knåpar fram. Fortsätt. är du snäll. :-)

E. Juza sa...

Jaha Robert, vad ska en som jag säga då alla andra har sagt sitt?
Ok! jag gillar verkligen ditt sätt att time warp:a.

Och återigen tack för din föreläsning!

E J.

Anna sa...

Min vän, min mångkonstnär - det var en UNDERBAR upplevelse att få se den där bilden komma till! Vilket spektakulärt återvändande till webben! :D

Mikaela Spinat sa...

Hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa och grattis och hurra igen till det 100:ade inlägget!! Och till DIG som aldrig slutar att förvåna, testa nytt, glädja oss andra och vara så kreativ som bara du kan vara! Det sätter guldkant på vardagen

(Efter denna video: FÄRG och KAFFE - Mer av dessa varor!)

P sa...

Sandra: Kul att höra. Tack så mycket :)

W: Tackar. Låten heter "Apollos aftonsång" och är gjord av det underbara bandet Sagor & Swing. Låten återfinns på deras andra skiva, Melodier & Fåglar.

Katti: Ett "Gaah!"-skrik, två glada "smajlisar" och en massa fina ord - Det går nästan inte att bli mer positivt laddad av en sådan kommentar.

För det vill jag säga tack. :).

E.Juza: Om du är nyfiken så filmade jag en bild i sekunden och spelade upp det i 25 fps, men det kanske du redan räknat ut? ;)

Tack själv för att jag fick komma dit! Om man kan räkna den dagen till min utbildning på Forsa så var det en av dom mest utvecklande händelserna för mej. Att prata bild och få växla erfarenheter med en nu grupp människor som var så lika mej var otroligt givande :)

Anna: Tack, Anna. Det känns skönt att jag har kunnat ge tillbaks en sådan upplevelse till dej, med tanke på att din fotoblogg är så förbenat inspirerande för mej :)

Mikaela Spinat: Guldkant, säger du. Det var väldigt fint sagt. Det tar jag till mej, ska du veta :) Tack Mickiz. Och en sak som kan vara glädjande för dej: Jag har en kaffeidé till på gång. Vad det är säger jag inte, men den dyker upp tids nog. Håll bara ut ;)

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra

P sa...

Anonym: Hej, du anonyme :) Jag skulle jättegärna vilja veta vem du är och vilka delar av bloggen du gillar mer respektive mindre (för om jag fattat rätt har du läst hela bloggen och tycker att den är ganska bra). Hoppas vi hörs!

Elias sa...

Grymt snyggt Robert! Jag har ögonen på dig (på det bra sättet, inte stalker-sättet)

/Elias

P sa...

Elias: Tack så mycket! Bra timing av dig att ha ögonen framrullade nu, för med början nu på söndag kommer jag köra adventskalender med lite speciella inlägg här på bloggen.

Som en teaser kan jag nämna att första inlägget kommer vara serierelaterat...

Välkommen åter och välkommen o-stalker! :)