Förändring.

Idag var jag iväg en sväng på Lava och målade några ramar svarta som jag haft liggandes här hemma ett tag. Vissa ramar har jag fått tag i billigt på loppis (sådana där med fula blommotiv och rosenkindade barn med skruvade proportioner som står framför idylliska svenska timmerstugor) och andra har jag hjältemodigt räddat från deras dystra framtid i grovsoprummet.

Tavlan som är med i det här inlägget är en testråtta, kan man säga. Det är nämligen så att jag ogillar att måla tavlor och jobba med andra typer av traditionella medium när jag ska göra saker i färg, eftersom jag tycker att det är så svårt att ändra färg på t.ex. jackan på en figur om man redan målat den i en färg. Jag gillar att ha friheten som finns när man jobbar i datorvärlden att kunna pilla fram och tillbaka tills det blir alldeles rätt. "Kan man inte göra så med vanlig färg, papper och sånt också?" funderade jag. Efter ett tag kom jag på en teknik som tillät mej att vela med bakgrunden på ett rätt smärtfritt sätt.

På den här har jag jag alltså först ritat linjerna till gubben direkt på baksidan av tavlans glas och sedan satt ett vitt klistermärke över honom för att på så sätt "färglägga" honom. Sen är det bara att lattja på med vad fasiken man vill bakom, bara det passar i ramen. Just nu har jag en kaffedränkt och ihopknycklad sida ur en bok som bakgrund. Imorgon kanske jag vill sätta in en liten bit fin tapet jag köpt på second hand, eller kanske en bit gräsfläckigt jeanstyg, en ruttnande frukt eller vad fan som helst. Skoj är det!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Du e så jäkla smart, och kreativ! :)
Fiffig, en sådan tavla vill jag ha när jag fyller år..., du har exakt 52dagar på dig om du börjar imorgon;)

Det var kul som fan att träffa dig, hoppas att det blir snart igen:) Du är ju alltid välkommen till kobben i Östersjön, Gotland alltså inte holmen..., Öland ;)

Kram på dig min kreative vän
Gotlänningen

P sa...

Gotlänningen: Hmm...du får ta och hålla utkik i brevlådan om en och en halv månad. Vem vet vad som kan trilla ner...

Kram ;)

Anonym sa...

Måste helt klart hålla med Gotlänningen. Hur smart som helst! Har själv börjat rota runt bland myrorna och på kupan efter billiga ramar, känner mig mer fri när jag arbetar med billiga material (å så har jag inga pengar heller för den delen ;)).
Hoppas allt är bra med dig!

// Anna (som gick textillinjen på Forsa folkhögskola)

Anonym sa...

Jag väntar med spänning:)

Visst är det ganska kul att rota runt blan gamla grejor som ingen har vett att använd, finns hur mycket som hellst man kan göra. och speciellt om man har en kreativ ådra som jag måste säga att ni båda har :) (om inte annat så kna ju Annas inspireras av Frida):)

Kram på er
Gotlänningen

P sa...

Textil-Anna: Det är göttans med mej, och jag hoppas att du har det riktigt rockigt och bra :) Myrorna och annan second hand-verksamhet rockar verkligen fedt. Jag älskar faktumet att många Myrorna-affärer här i Stockholm har flera våningar. Det känns lite som att vända blad i en Pettsonbok när man går till nästa våning, för då kommer det helt plötsligt en massa nya hyllor med random saker man inte hade någon aning om att dom fanns. Sortimentet ändras så mycket mellan varje gång man är där så att det t.o.m. kan kännas värt att gå igenom porslinet en gång även fast man inte vill ha något, bara för att det är kul att titta på alla olika gamla saker som finns :)

Gotlänningen: Vem är Frida? Jag vet inte om det är någon bekant till er som jag inte känner till, eller så är jag bara dum och inte fattar vem ni menar :P

Anonym sa...

Frida är Annas lilla lilla syster, fast hon e inte så lite fick bara lust att skriva det;)

Kram Gotlänningen

P sa...

Gotlänningen: Ahaa...hon som var på dina projektbilder, om jag inte minns fel? I så fall hänger jag med igen. Tack :)

Anonym sa...

jag hoppas att du kollar din blogg ofta! Flight of the conchords kommer till stockholm i maj och biljetterna släpps i kl 10 idag!

// textil-anna

Anonym sa...

Ja, presis. Hon som var på mina bilder:) Har Anna fått tag på dig? Hon bad mig om ditt nr angående det hon skrivit här ovan...

Kram/
Gotlänningen