Blåbär.

Vilken vecka det varit. Vi har haft deadline för klassens första riktiga fanzine, så första halvan av veckan spenderade jag ritandes i sådana långa tidssjok att min rygg och hand fortfarande påminner mig om att jag måste tänka mer på ergonomin nästa gång. På fredagen började vi trycka upp klassens samlade ansträngningar (88 sidor!) på skolans kopiator för att sedan gå iväg på invigningsfika i Dotterbolagets nya lokaler. Det blev en minnesvärd och mycket fin afton. På den gråregniga halvtimmespromenaden hem levde stämningen och inspirationen kvar i bröstet och värmde inifrån.

I övrigt har helgen puttrat på i ett skönt och avslappnat tempo. Dock hände en intressant sak när jag skulle välja ut vilken bild jag skulle ha till det här inlägget. Jag hade ingen självklar kandidat, så jag började bläddra lite i mitt skissblock. Där hittade jag den här storläppade gubben som jag ritade för några veckor sedan, enbart i syfte att färglägga den med saften från lite mosade blåbär som jag samlat på mig tidigare i somras.

Jag kände att nu har jag faktiskt dragit arslet efter mig alldeles för länge när det gäller just blåbärsfärgläggningen, så jag korkade upp den lilla burken och plockade fram en pensel. Döm av min förvåning när metallocket till burken knäpper till obehagligt högt och det börjar sväva ut rök ur behållaren. Det verkar som att tiden inuti den där slutna behållaren fått blåbärssaften att jäsa och förvandlas till vin. Eller något annat som sticker lite i näsan och ryker.

Rätt fint blev det iallafall.

3 kommentarer:

DrPetter sa...

Betyder det att de nu är blåvinbär? Filuren ser ut att ha oändlig underhållning av sin egen fascinerande ljusanordning. Kan tänka mig att han skulle fungera bra som kort animation - försöka sig på diverse vardagliga aktiviteter (äta, cykla, borsta tänderna) men hela tiden bli distraherad av ljuskulan och slutligen ge upp, sittandes, stirrandes. Lite som katten och svansen, men lugnare.

Katti sa...

Helt söt!

P sa...

DrPetter: Fyndigt där ;) Animationen var en en jättefin idé. Jag tror faktiskt att jag ska ta och göra några stämningsskisser med en mörk sagoskog och andra miljöer där han kan vara och få nytta av sin lykta. Sen försöka göra någon Detektivbyrånaktig låt och se om det kan bli någon film någon gång under vintern/våren kanske. Jag har nämligen en animationsintresserad klasskamrat som jag kanske kan sitta och jobba med :)

Katti: Helt tack!