Robot wants Kitty.

Under sommaren har jag och min bror Tomas fått i uppdrag av en amerikansk snubbe att göra musik till några av hans flashspel som numera finns upplagda på diverse spelsidor på internet. Spelen är en typ av utforskande plattformsäventyr där man spelar en robot som vill ha ett husdjur (och senare glass). Varje spel tar ungefär en halvtimme att spela igenom och är rätt lätta. Det är bara att klicka på länkarna här under och testa själv!


Första spelet gjorde Tomas musiken till själv och på dom andra tre samarbetade vi. Vi gjorde alla låtar i Musagi och det var mycket jobb och bollande fram och tillbaks innan vi blev nöjda. Vissa melodier eller basgångar kanske jag tyckte funkade, medan Tomas ratade det som skräp och vice versa. Roligast - och mäktigast - var när musiken till Robot wants Fishy skulle göras. Där var det sex olika miljölåtar som skulle göras, med allt ifrån lugn undervattensmusik till hetsiga grottor och mysig "sista banan"-musik. Väldigt inspirerande och kul alltihop.

Nu är spelserien officiellt avslutad, men jag hoppas att det blir mer spelmusikuppdrag för mig i framtiden. För det finns faktiskt en väldig charm med att spela ett spel utan musik och försöka få in känslan och sedan sitta med hörlurarna på mitt i natten och tweaka en triangelvågsbasgång tills man kan sitta och vagga fram och tillbaks i den oändliga loopen och känna att nu...

...nu är allt på plats.

1 kommentar:

s sa...

Haha, vad himla tajmat hörredu! Jag tänkte nämligen på dig och vad som hade hänt med dina musikplaner, innan jag somnade igår. Ska spela så fort jag får tid :)