Tjugofyratimmarsserie.

Under dygnet mellan fredag och lördag hände det spännande saker här i Malmö. Då arrangerades 24-timmarsserien i Serieskolans lokaler. I korta drag går det ut på att man ska sitta i tjugofyra timmar och rita tjugofyra sidor serier. Den som vill veta mer och/eller se bilder från klassrummet där vi satt och stretade kan kolla in hemsidan och klicka på "Malmö" i menyn.

För mig var det en väldigt givande upplevelse. Under gymnasiet läste jag om fenomenet och blev nyfiken på att prova men hade svårt att motivera mig själv till att faktiskt göra det, eftersom jag var ensam serietecknare bland dom jag kände. Det krävs att man har några andra galningar att periodvis få flamsa loss med och bli inspirerade av, för det går inte att hålla ett högt tempo under hela dygnet.

Det var rätt svårt att jobba som jag brukar märkte jag fort. Jag tycker om att sitta och klura på formuleringar och layout, men nu gällde det att texta direkt och klistra rättningslappar över eventuella stavfel och konstiga formuleringar. Figurers storlek kunde ibland få bestämmas av blyerts, men annars var det direkt med tusch som gällde för att överhuvudtaget kunna hinna.

Storyn tog också rätt konstiga, men intressanta vändningar. Dels blev det så på grund av det övertrötta och spontana tillståndet som så småningom dominerade, men också på grund av att jag och min bänkkamrat Robin varje timme kom med slumpmässiga saker som den andre måste väva in i sin serie. Att smidigt lösa hur jag skulle få in Siewert Öholm, segway, vinballe, grisnäsa och bollhav bland mycket annat i storyn var lika utmanande som det var skitkul.

Serien kommer återges i sin helhet i nästa nummer av mitt fanzine Robe Garden, som kommer ut i slutet av den här månaden. Information om pris och annat kommer inom kort. Förboka genom att skriva en rad i kommentarerna.

3 kommentarer:

s sa...

jag borde egentligen inte behöva skriva nånting här, men eftersom att du typ inte svarar på mail eller sms, så gör jag väl det ändå. jag vill ha!

hur länge stannar du i ljusdal förresten? jag vet inte om jag är uppe samtidigt som du. är jag inte det så får vi väl ses typ.. till jul?

fint.

s sa...

okej, jag lät visst lite väl butter... det var inte min mening :)))

P sa...

s: Jag hade nästan räknat med att du ville ha sedan tidigare, tror du har sagt det också, men för sakens skull kan jag iallafall skriva - Beställning tagen!

Jag kommer att vara hemma i Ljusdal från lördagen den 30:e och fram till 6:e eller 7:e november. Hembiljetten är lite svajig, men mellan dom datumen är det iallafall.

Jo, lite butter lät du allt, och det förstår jag om du var/är. Min korrespondens är undermålig som vanligt, men jag tror snart att jag kommer kunna komma ikapp med gamla mail och sms som ligger på hög. Jag känner mig lite som en viss berömd Alfons ibland med allt "Jag ska bara..."

Jaja, någon gång kanske jag lär mig. Förhoppningsvis rätt snart :)