För hundra gubbar!

Efter mycket om och men, bytt och flytt, pill och trill är nu äntligen bloggen tillbaks i aktivt läge igen. Det har varit mycket smärtsamt att låta bloggen ligga och bara stelna sen sist. Dels för att jag tycker att det är så jävla kul att lägga upp nya inlägg här och fila på illustrationer och annat krafs som hör till, men också på grund av att det varit ett smärre hästjobb att få ihop materialet till det här inlägget. (Se ovan, kommentar överflödig)
 
Strax efter jag lagt upp det förra inlägget med clownen såg jag att nästföljande (det vill säga detta) inlägg skulle bli nummer 200 i räkningen sen bloggens start. Förra gången försökte jag att göra något utöver det vanliga, och kunde inte finna någon anledning till att inte försöka toppa det med något ännu fetare den här gången.

Det är sedan strax innan min Malmöflytt som jag hållit på med denna illustration i olika faser. Först en uppskissningsperiod som var ett rent helvete rent uppmärksamhetsmässigt. Att inte tappa räkningen efter man har ritat fler än femtio figurer är otroligt svårt. Själva konceptet med bilden är nämligen att jag skulle rita 200 figurer som interagerade med varandra på olika sätt.

Först tänkte jag teckna 200 på samma bild, men insåg snart att det skulle bli på tok för många för att rimligtvis kunna genomföra just den här idén. Då kom jag på idén att jag ritar 100 gubbar på denna "Bob busar med Rob"-bild och hoppas på att min tecknarkollega Robin blir hämndlysten nog att teckna en egen version med samma koncept, men med ombytta roller. Därav kan målet med 200 figurer uppnås.

Om han bangar på det är det möjligt att jag genomför det projektet själv, men i så fall får det låta vänta på sig ett tag. Jag är lite trött på att rita tjocka små busfrön ett tag framöver.

Apropå Robin vill jag också snabbt nämna att han nyss släppt ett nytt, mycket sexigt fanzine som jag tycker alla borde köpa. Det är tryckt i A4 på ett grovt, gult och härligt papper som påminner om sådant där gammalt papper som fanns på serietidningar under tidigt 80-tal och liknande. Utomordentligt trevligt.

Och för dom läsare som ser figurerna Rob & Bob för första gången vill jag uppmärksamma om bloggen som kretsar kring Rob & Bob. Den kommer att uppdateras med nya och spännande saker lite oftare nu när jag och Robin delar samma arbetslokaler igen och kan slå våra kloka/ölfulla huvuden ihop och spåna fram material lite då och då. Till exempel ska vi skrapa ihop lite spännande stoff under Bokmässan i Göteborg som vi ska till i helgen. Vad vi kommer göra vill jag inte avslöja riktigt än, men jag kan lova att jag kommer utannonsera det klart och tydligt när det blir tillgängligt för allmänheten.

Nu ska jag inte låta texten flöda över mer i det här inlägget, utan istället försöka sova och fundera på nästa inlägg. I den mån jag kan ska jag försöka berätta vad som hänt under den månad i Malmö som gått. Tills dess hoppas jag att detta inlägg varit till belåtelse.


En sista undran: Jag funderar på att trycka upp det här motivet på t-shirtar nu till jul eller till SPX i maj. Finns det någon som skulle vara intresserad av ett sådant plagg?

4 kommentarer:

DrPetter sa...

Förutom tröja är det ju givet poster-material. Särskilt då uppsatt på en bit plywood som eye-catcher på mässan (investera i A1-backdrop med spotlight??). Också lämpligt ovanför sängen för de som hellre räknar bobs än får.

Lite extra intressant att det inte känns konstigt med det kroppslösa huvudet, som görs extra konkret genom synliga figurer bakom och under. Det framstår bara som att han sitter fast och inte kan värja sig från angreppet.

Man undrar om du halvvägs genom processen hittade en mer optimerad och evolverad design på Bob som enhetligheten förbjöd dig att använda?

Robert Pettersson sa...

DrPetter: Mjo, har tänkt att kolla med tryckerier var dom tar för att göra sådana snorstora kopior. Vore ju ganska coolt att ha ett litet lager som man kan sälja/lotta ut eller så vid lämpliga tillfällen. Spotlight är också en väldigt odum idé. Definitivt en bra eyecatcher på t.ex. SPX's fanzinekvarter :)

När jag tittade på bilden efter du sade det där om det kroppslösa huvudet kände jag bara direkta kopplingar till Marshmallow Man ifrån Ghostbusters. Måste vara skräckgullklockan som ringer eller något. Fick iallafall lust att titta på en sådan gammal film. Att göra på lovet mellan Wii-sessionerna, kanske?

Designmässigt kände jag inte för att rusa iväg, snarare att jag lyckades kristallisera för mig själv att "Det ju är så här Bob ska se ut." Vilket var väldigt skönt och mer tacksamt än att ha ritat ett sådant där animationsstudiomässigt rotationsschema som vissa tecknarböcker uppmanar en att göra.

Visst, där får man anledning till att tänka på alla udda vinklar och sådant man normalt kanske inte tänker på, men å andra sidan slår min varningslampa för tristess på så jävla hårt när jag måste sitta och linjala upp axelhöjd och annat. Det här kändes mycket mer värt, även fast det säkert tog längre tid har jag nu ett fett resultat och en hyfsat skön koll på den tjockkindade gynnarens stjärtskåra och skosnörning.

Sling sa...

Hahaha! Slipmaskinen från tunnelbaneserien är ju med! Ahaha!

Hoppas verkligen att Robin gör den där 100-robbarvedergällningen.

Robert Pettersson sa...

Sling: Jag har varit på Robin och försökt få honom till att börja med sin version, men han har hittills tyckt att det är ett för stort projekt att börja med. Vi får se om han ändrar sig fram emot SPX eller hur det blir.

Och angående slipmaskinen säger jag bara: "I love the slipmaskin - it's so bad."