Wellpapp goodness.

Goddagens. I dagens inlägg har två bilder där jag jobbat med och försökt variera en av mina favoritfärger - wellpappbrunt. Den övre bilden är ritad med tuschpennor på en liten bit av en skrivar-papperskartong(7 cm x 10,5 cm). Först satt jag med en svart tuschpenna och gjorde alla "hjärnkorvar" och när jag täckt allt tog jag fram några tuschpennor med olika gråtoner. Sen var det bara att sitta och fylla i lite där det kändes bra. Efter en lång stund och många lager hade jag fått till alla delar som jag ville ha dom. Det kändes väldigt skönt att bli klar, för mina trötta ögon kliade ganska mycket efter att ha kollat på det krypande mönstret i drygt en timme.

Här är en digital variant av samma sorts bruntonsletande. Här har jag målat roboten och hans glass med min digitala ritplatta och försökt att bara använda färger som håller sej nära wellpappbrun och maskeringstejpgul (min andra favoritfärg). Jag lade även på en texture från ett brunt kuvert för att förstärka papperskänslan. Mera robotar ska jag försöka göra i framtiden. Det är så kul att rita uttryckslösa ansikten och med hjälp av kroppspråk försöka förmedla någon form av känsla.
Jag kanske ska ha robottema på ettårsinlägget?

10 kommentarer:

Anna sa...

Igår såg jag äntligen Wall-E, och förundrades över alla de känslor som kan förmedlas i princip utan dialog. De ordlösa bilder som du bjuder på är precis likadana - ingen text, men ändå så många känslor! Extra spännande är det ju, som du säger, att man kan relatera så till en robot utan något egentligt ansiktsuttryck.

Tummen upp igen, min vän! :D

P sa...

Wall-E! Den hade jag glömt bort! Jag var jättehypad på att se den, men ingen annan hade lust att titta på den med mej så jag glömde sakta men säkert bort den, men nu när du påminde mej så ska jag tamejtusan titta på den...kanske redan imorgon kväll(utifall jag vill rita robotar till på onsdag). Tack för påminnelsen :D

Avslutningsvis: Välkommen hem till Sverige igen och tack för "Upptummen" också ;)

DrPetter sa...

Kuvertroboten funkar som satan. Den rosa klicken gör allt (fast hade nog inte klarat sig själv utan det helsvarta att relatera till)

Jag levde under illusionen att Wall-E var #415 av 7189 filmer som vi skulle se med teh familjen "typ nu när som helst jättesnart". Det är förmodligen hälsosamt att ta saken i egna händer om man verkligen vill beta av rullar, men om du väntar till onsdag kväll så kan jag hänka.
Såg nyss Yes Man, den är lite måbramysig :)

Gredi sa...

Finns det någonting som är omöjligt för Robert? Nej, det tror jag inte! Du kan klara nästan allt och ingenting känns omöjligt för dig….=) Fortsätt - du är så go go …=)/ Gredi

P sa...

DrPetter: Mjo, jag kände också att det var lite väl monokromt och att det behövdes en avbrytning på något sätt. Och en knallrosa glass utgör ju dels en rolig kontrast eftersom roboten inte kan äta den och undrar vad han ska göra med den...och så blir han ju lite gulligare ;)
Wall-E kan jag lätt vänta med till onsdag kväll :) Vi får se om jag har hunnit bränna ut den på dvd eller om det blir den obligatoriska brännarhalvtimmen innan ;)

Gredi: Tack, Gredi, jag blir jätteglad av dina ord :D Och peppad att göra mer saker! Jag hoppas att du(och andra, så klart) blir peppade att göra saker själva. Det är som Pieter Ten Hoopen sa: "Just make shit happen." :)

Spinat sa...

Två ord (och en jätteglad gubbe): Thumbs up!! :D

Lisa sa...

ja du robert är det nått du inte sysslar med ? sover du överhuvudtaget?
Snyggt som fan, keep up ze good work!

s sa...

Väldigt fint. Jag vill bara äta upp hela roboten, färgerna ser så goda ut. Men jag undrar en sak. Är det bruna runda robotens lilla huvud, med två små vita prickar som ögon, eller är det robotens enda stora bruna öga? (haha, bläää)

frida sa...

Haha, jag skrynklade ihop min armbåge nyss... (Sitter och knappar ihop en naturkunskaps hemtenta i elfte timmen. Och det kliade så mycket i ögonen av att ha tittat på den väldigtworddokumentsvita skärmen så jag började massera vänstra armbågen nyss... mm) Jag höll på ett tag och skrynklade till den, fram och tillbaka... Då tyckte jag att jag kände igen mönstret som blev... och så kom jag på det! Roberts hjärnkorvar!!!!! Det ser likadant ut! :D Haha, ville ba sägare litt såhära nu mess jag kommer ihåg 'et vaa. Så nu vet du... Armbågar och hjärnor, ambågar och hjänor!!!! Och ja, fina korvar! (fin robot med, men jag är mest inne på korvar nu... ja! hehä :))

P sa...

Shit...det här måste vara det mest kommenterade inlägget hittills. Tack allihopa! :)

Spinat: Du fick in en ledsen smiley direkt efter "gubbe" också ;) Aja, nog anmärkt; tack så mycket för tummarna! (Jag kan riktigt se framför mej när du vinklar upp nävarna också ;P)

Lisa: Jadu, jag brukar inte dreja eller dansa särskilt mycket vad jag vet(om inte skateboard klassas som en typ av dans :P). Nä, men seriöst så försöker jag sova gott och länge, men alltid använda tiden till något kreativt när jag får chansen. Att sitta själv och inte veta vad jag ska göra är för mej en bristvara, på gott och ont.........fast mest gott ;)

s: Vita prickögon hade jag tänkt att det skulle vara, men jag förstår vad du menar med "brunögat" också...blir lite Mike Wazowski då :) Jag ville lite ha den där typen av robotkänsla som är på dels den där iPod-inspirerade roboten i Wall-E och dels ett ganska tomt och uttryckslöst "fejs". Kollade på Wall-E idag också, förresten. Den var jättemysig. Jag har den utbränd på en skiva som du kan få om du har lust :)

frida: Hahaha, vad fint det låter :D Om du kan lyckas fotografera det på något sätt skulle jag vilja se det. Eller om du kan visa någon gång :P Och jag vet inte om du gjorde det med flit, men "hehä" lät nästan som ett SML-slut. Jag måste kolla på "Nintendo Nightmare" och "Knarkträdet" snart igen...det var alldeles för länge sedan *högstadienostalgisk suck* Lycka till med läxan :)