Smuts, skabb och akvarell.

Ny månad, nytt inlägg. Denna gång lite ritgrejor med olika infallsvinklar. Jag läste en serietidning igår och blev inspirerad åt lite olika håll som gjorde att jag fick lust att peta ut kreativiteten på papper. Jag och Linus satt och ritade, pratade och lyssnade på musik i några timmar. Det var skönt att bara sitta och rita och inte ha nånting speciellt det ska vara till. I skolan har jag blivit lite ihopkörd kreativitetsmässigt, eftersom jag har ett mål att jobba mot och när jag inte lyckas få till det som jag vill efter en massa försök blir jag ganska urmjölkad i den riktningen. Så att bara rita som jag brukar var jätteskönt och när jag kommit igång fick jag till och med lust att plocka fram akvarellpaletten och färglägga nånting. Och det händer inte varje dag.Den översta bilden är det nog inte så mycket snack om. Det är den jag blev mest nöjd med och är gjord med dom tekniker jag känner mej mest bekväm med, så ingenting nytt där direkt. Dom två svartvita här i mitten är däremot lite intressantare. Inte lika snygga, men det är just det som är meningen. Jag övade nämligen på att rita smuts, skabb och skit...det var jätteroligt. Ströhår och fläckar är verkligen the shit när man ska göra något äckligt.
Om man dessutom kan få in ett sår eller en finne så är lyckan gjord.

Så till den lilla utsvävningen med penseln i handen. Jag började med att bara freestyla till några schwungiga linjer med en brush pen och sedan betrakta dessa och se var det skulle kunna bli. Den saftiga snoken var nånting som jag genast såg och petade helt enkelt dit ögon och mun som kunde macha den väl tilltagna kranens softa karaktär. Jag är inte helt nöjd med resultatet, men baserat på att det var den första "analoga" färgläggningen jag gjort på mycket länge tycker jag att det blev fullt drägligt iallafall.

Nu ska jag sitta i några dagar och fundera på vad jag ska göra för att fira den här bloggens ettårsdag(som är den Elfte Mars, om tio dagar). Om du som läser har något förslag/önskemål om vad som borde hända då tar jag emot förslagen med väloljat öra.

4 kommentarer:

Mikaela sa...

Prisa din lyckliga stjärna! Jag tillägnar dig honnörer och fanfarer för din bloggs ettårsdag!! Dock några dagar för tidigt men den som väntar på något gott väntar i onödan. Dessutom ska jag när tillfälle ändå ges även gratulera till mycket lyckade bilder! Du kan se dig som högst välsignad som anlänt till världen med sådana talanger. Jag terminerar här med förhoppning om din snara respons.

Malin sa...

Men Götapetter va duktig du är... det visste jag väl redan men nu vet jag det ännu mer :)

Kram

Lisa sa...

Men tja robert^^ Bra jobb som vanligt! Kom just hem från att att kört Angela till Tåget i Ludvika och min bror via mig denna underbara video.... efter som jag är nörd så måste jag ju dela med mig av min nördighet... !som vanligt ! tänkte på dig när jag såg den hehehe enjoy=P http://www.youtube.com/watch?v=QUEO9Mfmn4M&feature=channel_page

Ha det så jävla bra tills vi ses igen ! Kram på dig!

/ Lisa

P sa...

Mikaela: Högaktningsfullt mottar jag härmed eder prisning och är hoppfull om att ni kan finna min svarskommentar tillfredställande för Plopp och Skval. Nämenseriöst - tack för dom snälla orden ^^ Och som jag sa i Kajevall - skriv gärna "Mickiz" så att jag vet vilken Mikaela det är som skriver :P

Malin: Tack, det var kul att höra :) Rolig fakta om "Götapetter": När jag gick i fyran skulle vår lärare få barn, men visste inte om det skulle bli en pojke eller flicka, så då föreslog jag att medans barnet var i magen skulle det kallas för "Göta-Petter". Hon tyckte det var kul, så då gjorde vi det tills det kom ut en liten flicka(som jag för övrigt inte minns vad hon heter :P).

Lisa: Haha, ja, den var ju rätt bra måste jag säga :) Den funkade inte när jag försökte kolla på den för några dagar sedan, men nu när jag provade igen idag funkade det fint. Vilket jävla hantverk det var...både text, musik och matchande capture från spelet - mycket lyckat :) Och tur att det var textat, annars hade jag nog inte hängt med på hälften av alla monsterröster :P
Ha det bra själv, och tack för kommentaren. Kram tillbaks!