Wolverine Hi-Fi.

Här kommer det lite bilder ur gömmorna igen. Närmare bestämt analogt material ifrån den femte Mars i år. Jag och ett gäng kompisar stack till Solhuset och lyssnade på Wolverine Hi-Fi som under hela den kvällen levererade en solid och genomskön stämning med dom bästa bitarna från deras digra samling vinyl. Bilderna jag gjorde under kvällen var inte till någon uppgift i skolan eller så, utan hade som enda syfte att dokumentera vad som hände under kvällen och förhoppningsvis kunna fånga stämningen jag upplevde när jag var där.

Kvällen förflöt lugnt och fint med biljardspel, småsnack och en och annan omgång poker allteftersom folk droppade in. Jag växlade mellan att sitta vid fikabordet och umgås med mina vänner och vara vid scenen och fotografera artisterna där dom stog och mixade och trixade med kvällens soundtrack. Jag tror inte att jag lyckades sluta tycka att kvällen var bra någon gång.

För tekniknördarna kan jag berätta att det var rätt svårt att få ljuset att räcka till i den stora och mörka lokalen. Jag fick pressa mina rullar med Tri-X till 3200 iso för att slippa ha längre tider än 1/15 sekund där det var som mörkast, och när jag framkallat filmerna i D76 fick jag se dom härligaste kornen jag dittills sett på mina egna bilder. Jag önskar att jag hade tillgång till ett mörkrum här hemma...

Avslutningsvis vill jag tacka medlemmarna i Wolverine Hi-Fi som lät mej fotografera dom under kvällen - det var kort sagt mycket givande och jävligt skoj. Stort tack!

4 kommentarer:

s sa...

Fiiint bobban :). Det var en mysig kväll! Fast det känns inte som så att det var så länge sedan. Allt bara rinner ur händerna.. Men hur som, jag gillar bilden på Sara,Max,Mickiz bäst. Den beskriver kvällen ganska så bra :).

Katti sa...

Oj, min kommentar försvann...

Ville bara säga wow, du är ju så grym på just precis det här - att dokumentera en stämning. Man känner det i hela kroppen.
Alla bilder är unika och fantastiska, men jag tycker mest om nummer två. Du speglar deras ansiktsuttryck så bra särskilt just i denna, och kompositionen är väldigt fin. Tycker jag.

P sa...

s: Nä, det känns som att det var rätt nyss, trots att nästan fyra månader gått. Och jag när jag kollar på bilderna minns jag väldigt exakt hur det kändes att knata runt där och leta vinklar. Och vad kul att du tycker så om den bilden, för det var exakt därför jag valde den först av "folk som hänger"-bilderna. Tack :)

Katti: Tack för din kommentar, Katti. Jag blev väldigt glad av den :D Det är liksom det där med "stämningskonservering" och att fånga rätt ögonblick som är målet med min fotografi och nu när jag fick det bekräftat känns det bara så bra...tack igen!

Mariell sa...

Jag tänkte precis samma sak som Katti när jag såg bilderna. du är så himla bra på dokumentera och man känner så mycket när man ser dina bilder. jag tror du hade en bild med från den kvällen på en hängning, vad jag kan minnas förmedlade den sama kännsla som dom här...
kram på dig!
Gotland ;)