Bronson.

(Klicka på bilden för att se samtliga bakgrundsvariationer)

Här är resultatet av ett av mina senaste experiment. Det är en fortsättning på tekniken jag använde i inlägget som heter "Förändring". Skillnaden är att jag här har gjort det lite mer storskaligt. Både bokstavligt och bildligt talat.

Det jag utgick ifrån den här gången var en genomskinlig plexiglasskiva på 30x50 cm. På baksidan av den maskerade jag och sprayade dit den svarta ramen, samt målade figurens svarta konturer. Efter det sprayade jag vit färg med avsiktlig överspray och rinn. När allt det torkat och blivit kladdfritt placerade jag olika skjortor bakom och fotograferade hela alltet från framsidan.

Den här bilden visar baksidan av tavlan, utan någon bakgrund som täcker. Konturerna målades på med akrylfärg och pensel i väldigt tjocka lager för att konturerna inte skulle släppa igenom något av den vita som jag skulle spraya på senare.

Det känns fortfarande som att det saknas någonting på den, möjligtvis någon text eller lite mer kladd, sprätt och lort. Jag kan inte riktigt bestämma vad jag ska lägga till, så den får stå i ett hörn och mogna ett tag till så får jag se vad nästa steg blir. Kanske får jag en snilleblixt så småningom och sätter pricken över i:et, eller kanske sabbar jag allt en vacker dag i ett moln av snedtänd inspiration.

Vem vet. Livet är ju fullt av överraskningar, brukar det heta.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sista raderna var ju inte lika positiva som övriga inlägget;)
Men det är antagligen sant, att det kan hända att du sabbar allt. Men mest troligt är att du sätter kryddan på i... (du såg Oles "Bakis Tv" va?)

Som vanlit älskar jag din kreativitet och önskar jag hade lite av den.
Jag gillar resultatet av det här kladdiga experimentet lika mycket som tavlan, som snart kommer i min brevlåda(?) :P

Kram Gotlänningen

Anonym sa...

Förresten, har du varit på biblioteket och kollat upp boken jag rekomenderade,Shakespeare i Roma?

Tjing, Gotlänningen

P sa...

Hihi, just ja :) Nu måste jag nästan kolla igenom hans fina samling med youtubeklipp. Robotkampen var det längesen man gluttade på :D

Och boken kollade jag faktiskt upp på Stockholms biblioteks internetgrejsimojs, men kammade förvånande nog noll. Jag ska dock fråga en sådan där levande bibliotekarie av kött och blod sen och se om jag kan få bättre svar. Det är ju inte att lita på, dom här moderniteterna ;)

Ja, brevlådegrejen kommer, men vad jag minns var det inte deadline än... Hade jag inte in i april på mej att pilla klart på den?

Kramar!

Anonym sa...

Ja, Robotkampen och jag vill bli krigsfotograf:) Det var tider det:)

Naj, moderniteta e inte a leite pa di naj...
De e bättre att snacka med en sådan där kött och blod grej... ;)

Joda, du har ännu tid på dig att pilla med den:) 16 april, en fredag för övrigt, vill jag att den hamnar i min brevlåda;) :)hihi

Kram förväntansfull Gotlänning:P