Kaffepolisongen.

Dagens bild är ett litet hopkok av gammalt och nytt, kan man säga. Själva linjerna till den här gubben ritade jag i sensomras när jag var ute i skärgården med några kompisar och bara tog det lugnt. Klockan var strax efter fyra på morgonen och med lika svullna och halvstängda ögon som gubben jag ritade tänkte jag: "Den här ska jag lägga upp på bloggen när jag kommer hem."

Av någon anledning blev det inte så, och när jag nu hittade den igen i en pappershög kändes det lite tomt att bara ladda upp dom svartvita linjerna, så jag satte mej och lekte lite med färger i Photoshop. För att bryta av det något dämpade och svartvita temat jag haft ett tag tänkte jag vräka på med dom skrikigaste färgerna jag kunde hitta, men det blev rätt fult i ärlighetens namn.

Dock gick det rätt bra att dämpa ner überskrikigheten med lite smuts och kaffestänk. En av kaffefläckarna var väldigt svår att placera utan att den såg ut som en stor bajskorv som låg på bilden och krävde uppmärksamhet. Jag blev irriterad och lade den i mitten av bilden så att jag skulle kunna få en överblick om var den skulle kunna passa in. Då märkte jag att den passade skitbra in där den var - den såg ut ju som en polisong.

Några flyttmanövrar senare för att få det andra kaffestänket att forma något slags bakåtkrypet hårfäste var det klart.
Man ska ha lite tur ibland.

7 kommentarer:

Stella Huber sa...

Robert din bajskorv! (vågade jag skriva detdär...)

På nåt sätt tycker jag ofta att dina teckningar blir lite självporträtt... Tolka det inte bokstavligt men ibland...

Jag gillade iallafall denhär :)

Bor du inte i Sthlm längre?

Kram på dig och ring mitt öra snart!

frida sa...

Känns lojig och layback + kaxig på samma gång. Gillarrrrr.
Rrrrrrr.

Tjong i kartongen! KOm maskerad!!! Ville jag säga igen också. Rrr :).

karies

Katti sa...

Varför tänker jag på Sandra Tysk när jag ser den där bilden…?! :-o

P sa...

Stella Huber: Jag tycker att det skulle vara intressant att veta vad du tycker är självporträttigt på den här bilden. Och jag tar inte illa upp - jag är själv medveten om att det blir så. Och det är inget som stör mej :)

Nä, jag flyttade hem till Ljusdal igen vid påsk, och nu stannar jag här över sommaren och flyttar till Malmö sedan när skolan börjar :D

Och Stella - jag vet att du kan, kommer och vill fortsätta kalla mej vidriga saker vad jag än gör, din äckliga jävel ;)

Ringer dej snart!


frida: Det är skoj med gill. Jag säger tack. :).

Och angående maskeraden kan jag meddela att jag idag införskaffat 2 av 4 nödvändiga plagg till min utstyrsel. Det börjar arta sej :)

Katti: Jag vet inte...du får fråga henne vad hon tänker på när hon ser bilden. Hon kanske förklara bättre än du och jag?

Kram på dej, goa Katti. Apropå Sandra får du gärna ge henne en kram från mej nästa gång ni ses. Ha det fint!

Stella Huber sa...

O, ja då ska jag försöka beskriva det:
Det är nog uttrycket. Det här lite timida, om man säger så. Det finns en sån sida hos dig.
Sen är det rent utseendemässigt också. Om jag inte minns dig helt fel har du en rätt lång hals haha.
Och sättet gubben kollar på, på ett lite snällt, lyssnande sätt. Ja, och polisonger har du väl haft ibland?
Så det är mycket.

Ja så himla himla roligt att du kom in! Visserligen trodde jag det, men man vet ju aldrig. Det kommer nog bli skitbra. Synd bara att det inte var förra året, då hade vi bott i samma stad...

Yeah I will! Det är ett instängt behov hos mig, men du börjar frigöra min förmåga. Tack för det!

Kram och ja ring mig!

Erica sa...

Ha, ha, ha (Jag tror jag är väldigt trött). Det var nog ''korvhjärtat'' (minns ej vad du kallade det?) i nästa inlägg som startade det hela. Men jag kan inte sluta skratta. Jag sitter här å guppar med axlarna för mig själv.

P sa...

Erica: Du är ju bara för härlig :) Bamsekram på dej där borta i Arbrå (eller var du nu befinner dej när du läser det här meddelandet). Ha det fint!