Man ska leka med maten.

Häromdagen stog jag och åt ostkrokar och lade märke till vad olika form dom olika bågarna har. Vissa har extremt mycket böj på sej och är smala som sugrör, medan andra är nästan helt raka och har omkrets som en ölkorv.

Jag började sortera dom för skojs skull och upptäckte ganska snart att man nog kunde göra motiv med dom. Lite flytt, let och kanske en kvart senare var babyfacet ovan fött. Jag hade ingen kamera med mej, så jag fick ta och rita av gubben i mitt skissblock före vi käkade upp alla krokarna. Idag lade jag sista handen på den i och med färgerna från Photoshop.

Kom ihåg: Man ska leka med maten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas att jag sagt det förrut, om inte så gör jag det nu (och har jag gjort det gör jag det igen...) du är briljant Mobert!
Jag hade aldrig kommit på att göra figurer av ostbågar, men jag är väl för "trångsynt", jag måste bli lite mer Mobertig :)
Snyggt jobbat.

Jag är i Amerikat nu..., kolla bloggen.
Kram Gotlänningen i Amerikat

P sa...

Goodland: "Trångsynt" vet jag inte om jag håller med om att du är, men om du vill träna dej att upptäcka nya saker i till synes meningslösa ting (eller meningsfulla också, för den delen) kan du kanske börja träna din abstrakta syn lite mer. För om jag minns rätt så var du en av dom i Forsa som var väldigt snabba på att hitta "gubbar" i abstrakta bilder eller bakgrunder av fotografier.

Titta på sprickorna i asfalten nästa gång du går till skolan, närstudera matresterna på tallriken, barken på träd eller köp en rufsig matta till badrummet som du kan titta länge och väl på när du sitter längre stunder på dass.

Det är mina tips. Använd fantasin och låt dej själv överraskas!