Illustrerad vrede.

För en tid sedan fick jag genom min mentor David Liljemark en möjlighet att tillsammans med honom illustrera några sidor till Ordfront magasin. Resultatet blev ett smällande smaskigt omslag som ni ser ovan, samt illustrationer till artikeln som ni ser nedan.


Det fungerade som så att David skissade och jag tuschade, samt gjorde smärre ändringar och uppiffningar. Det var ett sätt som var snabbt, effektivt och mycket roligt.

Själva artikeln handlar om ilska i olika former från det politiska högerhållet. Artikeln tar bland annat upp amerikanska republikaner i vredesmod, ursinniga näthatare och mordhotande modebloggare. Vill du läsa ett utdrag ur artikeln kan du göra det direkt på Ordfronts hemsida.

Tidningen finns ute i handeln nu, så om du är sugen på att införskaffa ett exemplar är det bara att gå till Pressbyrån eller någon annan välsorterad butik och hugga ett för 69 kronor.

Jag gör gärna mer illustrationsjobb, så om du som läser jobbar på en tidning med illustrationsbehov och gillar vad du ser får du gärna skicka ett mail till mig på info@robegarden.se, så kan vi tala om saken.

3 kommentarer:

Henri sa...

Jesus vad coolt Robert!! Omslag till ordfront är det minsann få som haft äran att illustrera. Men den äran är du lätt värd!

Robert Pettersson sa...

Henri: Tack Henri! Ja, nog känns det kul alltid. Riktigt häftigt var det att gå runt på Pressbyrån på centralen i Malmö och leta efter var tidningen stog och sedan upptäcka en trippelplats i tidningsställen med dom skrikande och aggressiva färgerna.

Vi får hoppas på att dom hör av sig till dig nästa gång dom behöver illustrationer till omslaget. Har du provat att skicka in några enrutingar eller andra serier till dom någon gång? Såg att det fanns en Sara Granér-enruting längst bak i detta nummer.

Henri sa...

Jo, har skickat en och annan bild till dom, men det är lamt intresse. Bör kanske satsa på omslagen i stället då :)