Smakprov ur "Effos lustjakt".

Tjugofyratimmarsserien var en pärs, men att genomlida den i min teckningskamrat Robin Larssons samt Serieskolans nuvarande ettors goda sällskap gjorde det hela till en mycket genomlidbar pina med många väl tilltagna skratt- och fnissattacker under dygnets många timmar.

Jag och Robin började med tomma huvuden och fulla tuschpennor med den enda premissen att vi skulle försöka prestera tjugofyra sidor av något som skulle kunna platsa i vårt kommande Rob & Bob-fanzine. Med det sagt skulle serien alltså gärna innehålla mycket skrafferingar och tjocka tuschstreck, samt stora doser av den pubertala humor och vardagliga jargong som präglar vår serieorienterade vänskap.

Serien som tog form under natten fick namnet "Effos lustjakt" och börjar som ett äventyr där vi hade som avsikt att utforska en av våra nyskapade seriefigurers personlighet. Något som olyckligt nog för honom (men sketasköj för oss) slutade i en hel del förnedring och olyckor.

Serien kommer att gå att läsa i sin helhet i Rob & Bob #2 som kommer att släppas i samband med Stockholms internationella seriefestival under sista helgen i april där vi kommer närvara med ett välfyllt fanzinebord med godsaker av alla slag. Alla som finns i grannskapet vid den tidpunkten bör titta förbi och säga hej med utropstecken.

Den som inte orkar vänta ända dit kan med fördel lyssna på det första avsnittet av vårt podradioprogram, beställa det första numret av Rob & Bob och hålla sig uppdaterad om allt som händer kring dom rundkindade busungarna på Rob & Bob's hemsida och den tillhörande facebookgruppen.

4 kommentarer:

TeddyRdkl -DET KOMMER ÄNDÅ ALDRIG ATT HÅLLA sa...

Mkt pubertal, fenomenal och underhållande 24-timmars serie! fem gyllene bajskorvar av fem möjliga och nästa år skall jag banne mig vara med på kalaset!

Robert Pettersson sa...

TeddyRdkl: Tack så mycket! Jag skulle gärna vilja läsa tjugofyra sidor av svart, vitt, rosa och gul hysteri i samma stil som "vikfanzinepostern" jag fick av dig innan jul. Ögonfest!

Sling sa...

Ojojoj, vilken fin tuschning! Och rastret sitter ju som en smäck, satte ni även rastrena under 24-dygnet?

Kamelerna ger mig förvisso en kletig känsla av obehag, men trots det suktar jag på verket i dess helhet!

Robert Pettersson sa...

Sling: Nja, vi rastrade i efterhand, faktiskt. Så på det sättet är det väl inte en "äkta" 24-timmarsserie inom den allra mest hardcore av ramverk.

Nu när Rob & Bob #2 har släppts så kan du äntligen få sätta tänderna i Effos eskapader. Hoppas det smakar!