Magsjukegenier.

Det finns många olika saker man kan göra under tiden man är på toaletten och "gör sina behov". Vissa människor tar med sig något att läsa, andra kopplar av och njuter av det lugna avbrott som ett längre toalettbesök kan erbjuda och ytterligare några bara dundrar in, sprejar kaklet med en skitstorm och slaskar av händerna under kranen. Snabbt, effektivt och utan att spilla en sekund.

Jag tillhör oftast den andra kategorin.

Att sitta och stirra ner i en underligt mönstrad matta (helst en som mer eller mindre består av mjuka fransar, så att mönstret ändras varje gång någon stått på den) och försöka se figurer är underbart. Det brukar inte ta lång tid innan jag kan se alla möjliga olika spännande saker som inspirerar till teckningar eller bara till att låta fantasin vandra iväg under tiden man spenderar på den vita möbeln.

Skämtteckningen som hör till detta inlägg handlar om just det där med att få inspiration på toaletten. Kanske var det så här det gick till när Björn klev upp ur sängen och kände hur det gurglade obehagligt i magen, tänkte "I can't stop this feeling, deep inside of me.", sprang till toaletten och slängde ur sig ett porslinskrossande "Ooga-shaka".

Inte helt osannolikt om du frågar mig.

Inga kommentarer: