Brun ritskit.

Nu har jag samlat ihop nästan alla lektionskladderier jag har ägnat mej åt under året på Forsa och slängt in dom på två sidor. Allting är ritat med enbart blå bläckpenna som jag tonat brunt i Photoshop. Jag har låtit anteckningarna vara kvar eftersom jag tycker att dom i det här sammanhanget faktiskt gör det lite fint då dom bidrar till den lite skabbiga och ruffa känslan, jämfört med om jag omsorgsfullt suttit och retuscherat bort varenda radlinje och gjort allting så polished det bara går.

Själva motiven hör inte till anteckningarna på några speciella sätt, utan är mer att jag bara satt ner pennan och börjat rita något för att bryta tristessen/ge ögonen lite omväxling från att kolla framåt mot vita tavlan. Dock kan man se vilka gånger jag haft mycket tid på mej och behövt slappna av - då ritar jag stubb av olika slag. Det är så skönt att göra det, för jag vet redan innan jag börjar vilket område som ska vara täckt av det, sen är det bara att mekaniskt göra det. Och eftersom man gör samma korta typ av streck gång på gång på gång på gång blir det lite hypnotiskt...mycket njutbart och avkopplande.

Och en sista grej: Är det bara jag som tycker att gubben längst ner i mitten på sista sidan ser ut som biologiläraren i Kenny Starfighter?
Det var inte meningen att det skulle bli likt.

4 kommentarer:

Sandra sa...

Du är så grymt bra Robert! Inte nog med att du gör assköna bilder med kameran, du skapar också jätte snygga bilder med bara händerna (och en penna och ett papper el. dyl. såklart...) Jag skulle kunna sätta halva min framtida förmögenhet på att du kommer bli en väldigt framgångsrik både fotograf och tecknare, är ett uttalande som kommer från ett samspel mellan hjärta, hjärna och ögon ;) Du inspirerar och väcker massor med tankar hos mig! Tack för att du är en så skön människa!

Kramar

Anonym sa...

Alltså dina teckningar/skapelser är underbara!

//Malin H

P sa...

Sandra: Satsa du halva din förmögenhet, så ser jag till att när jag blivit "en väldigt framgångsrik både fotograf och tecknare" skänker pengarna tillbaka till dej i sponsorsyfte ;) Skämt åsido, tack för dom jättesnälla orden...jag blir glad som ett barn :D

Malin H: Vad skoj att du tycker det :) Om Terje någon gång skulle klaga på att jag sitter och ritar under tiden han pratar ska jag säga att du tycker så om mitt lektionskladd ;)

s sa...

Jag älskar dina sniglar. Speciellt när du ritar dom till mig :).