Med nya ögon.

Dom stora och positiva nyheterna avlöste varandra nu under det första dygnet i Malmö. Från att trapphuset där jag bor fräschats upp ytterliggare och bestyckats med sådant där blipplås till att vi fått ny teknisk utrustning i skolans lokaler och en massa fint där emellan.

Låt oss dock koncentrera oss på skolsakerna för tillfället.

Vita, rena och blanka Mac-datorer var det som jag möttes av när jag kom in i klassrummet i morse. I jämförelse med våra gamla dammiga, delvis suddiga och fingersmutsfläckade pc-maskiner som krånglade med allt ifrån scannerkopplingar till fonthantering är det en helt annan värld att använda dessa nya datorer.

Det är mycket som jag inte riktigt har greppat än, som var kortkommandot för "Rename" sitter och varför man inte kan maximera fönster riktigt, men på det stora hela är det en hejdunderligt sexig upplevelse att arbeta med dom slimmade monstren. Vem vet, jag kanske blir en sådan filur som skaffar en iPhone och gör app-serier innan årets slut? Eller så köper jag en svindyr Macbook bara för att den ser fin ut med sin långsamt svepande Sleep-lampa.

En sak är i alla fall säker - från och med nu ser jag datorvärlden med helt nya ögon. På riktigt.

Aktuell skäggstatus: Igår klippte jag mitt skägg för första gången sedan jag började spara. Det gick bra...tror jag.

7 kommentarer:

Mariell sa...

Kul att ni fatt Mac datorer! Jag fullkomligt alskar min MacBookPro! Det enda negativa ar att jag inte har aao, (hahaha) jag kan inte ens skriva att jag inte har det for jag har det inte ;) (alltsa dom tre sista bokstaverna i det svenska alfabetet..). Man lar sig snabbt kortkommandon och andra finurliga saker som Mac ar utrustade som hederliga PC inte har... Det verkar som om allt ar bra med dig!
Jag har inte varit "able" (vad det nu heter pa svenska...) att folja din blogg pa ganska lange. Det ar mycket har borta i staterna och skolan tar all tid nastan. Jag finderar pa att kanske bli kvar ett tag men vi far se hur det blir med den saken. For det mesta vill jag och kan inte tanka mig att aka hem, men ibland har jag riktigta "down" perider (som nu) da jag bara vill hem och inte kan vanta till terminen ar slut... Men som alltid sa kanns det battre nar man besokt din blogg. Jag stod faktiskt har vid min dator och funderade en kort stund pa om det fanns nagt som kunde pigga upp mig lite, det tog inte lang tid innan jag var inne pa din blogg... :) Och som alltid sa lyckades det, mitt hjarta kanns mycket lattare och mitt sinne ar inte alls lika nedtyngt av tankar pa jobbiga och orimligt krasna larare. :D Tack Mobert for det!!

Mariell sa...

Forresten ar inte MacBook speciellt dyra har jag gav 13lax for min MacbookPro och det var med hela Adobe Paketet och Office paketet.. Iof sa ar allt pa engelska, men jag tror man kan stalla inte allt till Svenska nar man instalerar datorn... OM du skulle vara intreserad sa kan jag nog hjalpa dig att fixa en ;) :D

s sa...

men kan du ba ta en bild på skägget eller? jag är nyfniken.

och förresten: "robert petterson". sjukt seriöst.

s sa...

ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Robert Pettersson sa...

Mariell: Kul att du gillar bloggen min - jag blir glad i munnen av att höra det :)

Jag hoppas att du inte jobbar för mycket i skolan där borta bara så att du "walk in the wall" på grund av alla studierna. Här hemma är det också fullt ös i alla knutar. Skoj, men slitigt.

En grej apropå Macar som jag saknar förresten är "Home" och "End", knapparna som hoppar till början eller slutet på en rad text. Dock upptäckte jag att man kunde trycka "Kringla" och en av piltangenterna för att göra samma sak, men det känns lite...opersonligt på något konstigt sätt.

Nog flummat om tangenter - nu ska jag göra ett nytt inlägg. Vi hörs, Goodland!


s: Skäggbild fixad!

Och vadå "Robert Petterson"? Överallt där jag kollat står det med två "S". Jag är förvirrad.

s sa...

hehe. jag råkade skriva fel, därav kommentaren med bara ssssss. jag tyckte bara det lät himla seriöst med "robert pettersson" istället för "p" :)

Robert Pettersson sa...

s: Jak ferstohr. Jag tolkar det seriösa som något bra :)