Releaser på SPX 2011.

Nu till helgen brakar seriefestivalen SPX lös och med det följer en massa feta fanzine- och boksläpp som jag medverkar i större eller mindre grad.

På grund av trycktekniska fataliteter har tyvärr mitt planerade och tidigare frekvent nämnda Robe Garden #3 fått skjutas upp ett tag, men det kompenseras av medverkan i några av dom fetaste tryckta sammanhang jag varit i hittills. En presentation av dom kommer här:

Rob & Bob #1
Format: A4  Sidantal: 80 sidor  Pris: 20:-

Rob & Bob är namnet på serietecknarduon som jag och min snusgullige kompanjon Robin Larsson skapat för att, enkelt uttryckt, ta över seriesverige med skrafferingar och överjävligt gosiga kinder. I detta första samarbetsfanzine har vi samlat våra bästa skämtteckningar, mest flippiga samarbetsserier och båda våra tv-spelsserier som vi jobbat parallellt med under våren (min i komplett form och dom första tio sidorna av Robins sjuttonsidiga monsterprojekt).
Läs vårt manifest på den nystartade bloggen.

The REAL Swedish Comic Sin
Format: A5  Sidantal: 32 sidor  Pris: 20:-

Release utanför Debaser Medis i Stockholm
17:00-19:00, imorgon fredag.

I detta fanzine medverkar jag med en serie som handlar om ett par i övre medelåldern och deras sexliv. Själva fanzinet kom till som en reaktion på serieantologin Swedish Comic Sin, som innehåller erotiska serier som skildrar genomgående väldigt lyckade och fläckfria ligg. Känslan av "Men så här är det väl inte att ha sex på riktigt?" infann sig och övergick till konkreta serier som resulterade i detta fanzine om fumliga fylleligg och slarviga ångestpök. Det är helt enkelt den riktiga svenska seriesynden.

Serier mot rasism
Format: B5  Sidantal: 132 sidor  Mässpris: 100:-

I denna bok är min insyltning i form av medredaktör, grafisk formgivare och serieskapare. Detta långa och storslagna bokprojekt har pågått under stora delar av skolåret här i Malmö och innehåller 132 sidor med serier av 37 olika serietecknare. Innehållet spänner ifrån allvarligt och pedagogiskt till regelrätt bajshumor, dock alltid med en antirasistisk tematik. Boken ges ut av Optimal Press och säljs till förmån för papperslösa flyktingar.

På SPX kommer det gå att köpa böckerna vid vårt bord och vid bordet som Optimal Press har. För dom som inte kan närvara på mässan och inte heller har möjlighet att träffa mig för att köpa exemplar kan nu också beställa boken via internetbokhandlar, t.ex. Adlibris, Bokus, med mera. Fler och fler fysiska bokhandlar kommer så småningom också saluföra boken.

Mer om Serier mot rasism går att läsa på den officiella hemsidan, Seriermotrasism.seOm du som läser nu känner att du vill titta in på själva mässan, prata en stund och kanske köpa något är det bara att gå till Kulturhuset i Stockholm och åka upp med rulltrapporna och knata in - entrén är gratis. På kartan här ovan är bord 9, platsen där jag kommer sitta vid under större delen av festivalen markerat med röd färg. 13:45-14:30 på söndag kommer jag även vara med resten av Serier mot rasism-gänget och ge en presentation av projektet i föreläsningsalen Studio 3. Även där är det gratis inträde och troligtvis ett bra tillfälle att få sin bok signerad av dom närvarande tecknarna som är med i boken.

Nu ska jag packa ihop dom sista fanzinekartongerna och dubbelkolla biljetter och annat strunt, sen bär det av till stationen och tåget mot huvudstaden.

Vi syns i Stockholm!

2 kommentarer:

Granath sa...

Fan Robert, vad bra du är!! Kram Mikaela

DrPetter sa...

Oh no! Ingen Rob & Bob kvar till mig. Starta pressarna!