Musmustasch och asiatafro.

Nu kommer det lite ritskit igen, för första gången på drygt en månad. Jag måste säga att det känns väldigt skönt att kunna lägga upp dom här. Det är liksom en liten tröskel som jag lade upp för mej själv - att jag inte skulle ladda upp dom här teckningarna innan inget mer jobb krävdes på utställningen. Och nu är det klart! Det enda jag behöver göra innan vi har vernissage imorgon är att raka bort det mesta av min skäggväxt som jag sparat sedan första april, och det ska bli väldigt skönt kan jag säga. Jag känner mej lite skabbig i plytet just nu...ungefär som han ovan.

Den här teckningen ritade jag medan jag väntade på en stor, tung vinkelhake av stål i onsdags kväll. Jag provade på en ny typ av skuggningsteknik där jag blandade både linjer i formernas riktning och prickar där det ska vara som mörkast. Det var lite tids- krävande, men blev så pass bra att jag känner att det är något jag borde kunna experimentera mer med.
Jag valde att inte justera nivåerna så att pappersstrukturen försvann, för jag gillar av någon anledning den råa känslan med den avrivna kanten och det ljusblå uppe och nere. Och blodådran vid handleden kändes så jävla bra att rita. Innan var hela näven lite tråkig, men då den kom dit blev den liksom pricken över i.
Power to the odours.
Dom andra två bilderna är nästan raka motsatsen. Tydliga och rena, gjorda med en blyertsskiss under tuschet och färglagda i datorn. Det var inte planerat innan att jag skulle ha färglinjer, men när jag testade på den där Musse Pigg-aktiga tingesten längst upp kändes det bara rätt, så varför inte?

3 kommentarer:

DrPetter sa...

Pigg ser läbbig ut. Som om han hör hemma i någon "otäck" serie från Liquid Television... "DEAR MUM. VISITED THE CHINESE PLACE ON THE CORNER. THE WAITER LOOKED AT ME AS IF I WAS THE NEXT MEAL."

Rödsurfsnubben är varm och mysig.

Ådran äger.

s sa...

Fint :). Den nedersta saken är finast. Den översta är ganska ful, fast på ett bra sätt. Den mittersta är lite väääl tråkigbläckpenneskiss. Trots ådran.

Måste fråga, om det är meningen att dom där sakerna ska vara ritade/målade på en skateboard, eller om det bara är en slump att formerna bakom ser ut som dom gör?

Sen en sak till, snälla, fråga mig inte "Vad jag tycker", i texten. Fin tanke, men det känns mest ... ostigt. Som du själv skulle uttryckt det :).

P sa...

DrPetter: Om jag gör en animerad kortfilm i liquid-stil som ska innehålla prat någon gång så skulle det där vara en kul line att köra. Vi får se vad som händer under min (förmodligen) arbetslösa sommar :)

s: Tack för det ärliga tycket :) Det är faktiskt en slump att dom är skateboardformade, men jag tänkte faktiskt att bakgrunden på den sista såg lite ut som en surfbräda.

Och sant med "Vad tycks?"...när jag läste det nu så kändes det lite åt "trosstöld"-hållet, så jag tog bort det. Tack igen.