Whiteheads.

Här är några figurer som jag ritade efter en idé jag fick om att jag skulle sätta upp regler för mej själv och variera min kreativitet inom reglerna så mycket som möjligt. Reglerna var som följer:

- Rita en gubbe inom en svart kvadrat med rundade hörn.
- Gubben ska ha minst ett "bollöga" och en hals som går ner i mitten.
- Inga mjuka skuggningar är tillåtna, enbart helt svart och helt vitt.


Det var rätt kul och avslappnande att göra, eftersom jag i princip bara behövde bestämma vilken form och antalet ögon gubben skulle ha och sedan börja rita. Jag har gjort liknande grejer med mönster också på senare tid. Även det är väldigt avslappnande... bara rita, rita, rita efter en bestämd formel, och när man ritat tillräckligt länge tittar man upp från papperet och ser resultatet - poff! - det är en väldigt skön känsla.

Om jag kommer på hur så vill jag gärna prova att färglägga några av dom också, men det får bli ett framtida projekt. Det kanske dyker upp någon rasterskuggad u-gubbe eller en cel-shadad tuttboll i höstmörkret...vem vet?

4 kommentarer:

Stella Huber sa...

Åååh du är så äcklig även när du ritar, men skicklig! Och det är ju det som räknas, även om man är sjuk i huvet kan man va.. jättebäst.

P sa...

Stella Huber: Jag får be att få tacka för dom snälla orden - för att vara äcklig är i ett sådant här fall en fin komplimang, tycker jag. Hoppas resan hem gick bra! :)

Katti sa...

Jag bara tittar och tittar och, ja, leer faktiskt lite grand. Dina bilder är ju bara för fantastiska, och det bästa av allt är din helt otroliga kreativitet. Jag blir inte avundsjuk, bara förundrad. Liksom… wow! :-)

P sa...

Katti: Nu blir jag glad. Först har jag gjort Stella äcklad och nu dej glad ;) Din kommentar får mej att bli peppad till att göra mer saker och till att försöka lägga upp ett inlägg innan jag åker på jobbet idag...jag hoppas jag hinner! Tack, Katti :)