Dialoger & manuskript.

Jag har läst mycket serier på senaste tiden och blir mer eller mindre konstant inspirerad av saker i min omgivning som gör att jag får uppslag till olika historier, figurer, teckningsstilar och annat som jag direkt antecknar i mitt anteckningsblock. Det blocket är mest till för just anteckningar och lämpar sej inte så väldigt bra för att skriva längre utkast eller liknande, så för ett tag sedan bestämde jag mej för att fixa en bok att skriva ner manus till mina serier i.
Häromdagen blev jag klar med det lilla projektet jag haft gåendes under augusti månad. Det började med att jag köpte ett enkelt linjerat block på en bokhandel här i staden. Det såg rätt tråkigt och skoligt ut, så för mej som har en förtjusning över bok- och tidningsomslag i olika former kändes det självklart att göra ett eget omslag. Jag limmade ett helt vitt pappersark på så att jag skulle kunna rita vad jag ville sen. Jag hade inget papper av lämplig storlek med mej så jag letade i pappersinsamlingen och hittade en Lidl-kasse som hade en vit sida som var tillräckligt stor för att kunna täcka blocket. Några klippningar och limningar senare var det bara att sätta pennan mot papperet och fylla cirkel efter cirkel med olika mönster i samma anda som jag pratat om tidigare. Efter några veckors jobb under kvällar då och då var det färdigt. På bilden längst upp kan man se resultatet. Notera att blocket är uppvikt så att man ser både fram- och baksidan samtidigt.

Jag har skrivit ner en hel del frön till blivande historier som jag ska gå vidare med när jag får ytterligare inspiration, men två historier har faktiskt tagit hyfsad form. Ett av dom manusen är så färdigt det kan bli. Dialogen är klar, rutorna planerade och figurerna uttänkta. Det enda som fattas är en beställning med tuschningspennor som jag väntar på som borde komma till veckan.

Med lite tur kommer jag nog kunna lägga upp den serien någon gång under nästa månad. Till dess har jag några andra småprojekt som jag kan göra inlägg om under tiden, så total torka lär inte råda. Sammanfattningsvis kan man säga att det normala, halvglesa flödet på inlägg är att förvänta.

8 kommentarer:

Mikaela Gr sa...

FAN VA NAJS!

Anna sa...

Fett fint. Skitfint.

ellda sa...

Snyggt omslag!

Jag är verkligen nyfiken på dina serier och idéer! Ser fram emot att få se mer.
vad hände med Eddie? Kommer det mer Eddie framöver?

Jag hade inte behövt vara orolig när vi slöt på Forsa att jag inte skulle få ta del av dina idéer och att jag inte skulle bli smittad av din inspiration och energi. Den når fram till mig från din plats vid datorn, via bloggen, och klappar till mig i ansiktet på min plats vid datorn. Inte som dina örfilar du så kärvänligt delade ut till mig på slutet i Forsa,( ;) ) utan mer vänliga och pappande...:)

Har du sett att det har kommit bilder på min blogg?

Kram en trogen bloggläsare;)

s sa...

Fett fint var väl en bra beskrivning. Totally. Hela omslaget utfläkt hade förresten passat som framsida :). If u know what I mean. Kommer till Sthlm snart igen. Ses då! Hörs innan.

Katti sa...

Jag blir så imponerad av dig.
Helt fantastiskt att du lägger ner flera veckors arbete på något så simpelt som ett omslag till en vanlig anteckningsbok. Du gör liksom underverk av små futiliteter och tråkigheter. Jag säger då det!

Och snyggt blev det…!
(Innehållet likaså, det tar jag förgivet)

Vi ses snart, hoppas jag :-)

P sa...

Mikaela Gr: Tackar, men jag vet något som är ännu najsare - jag kommer hem till Ljusdal nästa helg! :D

Anna: Tack så mycket för din "less is more"-kommentar. Den funkade :) Det enda jag undrar över är vilken Anna du är? Om du läser det här kommentarfältet igen får du gärna skriva en till kommentar och berätta vilken Anna du är...jag är nyfiken.

ellda: Ta det lugnt...Eddie will be back, och jag tror att det kommer märkas när han gör det ;)

Och ja, jag har sett att du har bilder på din blogg...jag ska faktiskt dit och kommentera när jag är klar här :)

s: Ja, det var en sådan "fold-out experience" jag hade som tanke. Med hjälp av den liggande texten på framsidan skulle man som läsare kanske vrida på blocket, titta på baksidan, koppla trådarna i hjärnan, veckla ut den och - wow! Nu har jag ju inte visat boken för så många i verkliga livet, och alla som kommer se den sen har förmodligen redan sett den på bloggen redan, men tanken känns fin iallafall :P

Ja, vi får ta och ringas någon dag så att jag kan bli uppdaterad om din ankomst :)

Katti: Det är som den där utslitna gamla klyschan: "Det är dom små sakerna som gör livet värt att leva". Ett annat exempel på det är ett klistermärke jag såg på ett stuprör på Götgatan för någon vecka sedan. Det var en handritad gubbe på den som jag tyckte var osinneligt snygg. Jag hade inte kameran med mej så jag ritade av den så gott jag kunde, men min skiss saknade den där riktiga närvaron och schvunget i strecken som originaltecknaren haft. Så jag planerade min gårdag efter den optimala tiden på dagen för att fota den och när jag kommer dit...är den borta. Jag kan bara hoppas att någon som uppskattade den lika mycket som jag tog den, så att det inte var någon klotterhatande surfis som krafsat bort den.

Men jag är glad ändå, för jag fick mitt lilla äventyr och minnet är ju beständigt iallafall :)


Och angående att träffas så skulle väl du, jag och Sandra på Moderna snart, no? Det skulle vara ett ypperligt tillfälle att ses, tycker jag :)

Anna sa...

Jag är din kollega på Hermans. Vi pratade vid Medis om din strålande framtid som serietecknare för Galago och min misantropiska inställning till yrket som lapp-utdelare. Du kommer inte ha ngra problem att komma med i Galago innan nr 100!

P sa...

Ahh, den Anna! Ja, jag får be att tacka för dina fina ord...dom peppar :) Och jag hoppas att jag lyckades göra så att dina kvarvarande utdelardagar blev en aning drägligare än dom varit innan ;) Ha det fint!