Art block.

Förra veckan var jag i ett ordentligt art block. Jag kunde inte rita eller överhuvudtaget göra någonting kreativt, utan satt bara och ofrivilligt hittade på undanflykter för att inte göra något vettigt.

Jag ska bara...öh...kolla något på Youtube. Ja, det är en bra idé! Men vad jag ska söka på? Hmm..."funny cats", "super amazing", eller varför inte "Redneck Rollercoaster"?

Uck, det var tamejfan ångest. Men nu har det släppt, nu kan jag rita och göra saker igen.
Just nu fylls min tid av jobbsökande, studiebesök, extraknäck och så klart mina otaliga personliga projekt, där serietecknandet ligger mej närmast. Förhoppningsvis kan jag dela med mej av en helt färdig seriesnutt snart.

Apropå det ska jag försöka sova nu så att jag kan kliva upp imorgon och köra minst ett 10-timmarspass med serieritning och annat högprioriterat. Lev flott.

3 kommentarer:

ellda sa...

Det var en kort period du hade... Mina sådana perioder är mycket längre, dom brukar ofta vara i flera månader! Jag håller med, det är jätte jobbigt att när man är inne i dom, men desto skönare när man är ur dom:)

Jag älskar din kreativitet, det har jag sagt förut. men jag anser att det tål att upprepas ;)

Jag önskar att min bok hade varit hälften så full som din... men en vacker dag så kanske. Eller en ovacker dag man vet aldrig.

jag skall inte köra ett 10timmars pass med teckniong osv, jag skall köra ett 24timmars pass med pluggande. men det är själv valt så jag klagar inte. Men ibland känns det lite övermäktigt och jag undrar vad jag gett mig in på :S

Ha en bra hälg min käre Forsvän:)

Anonym sa...

Hej Robert!

Long time no see :) Hoppas allt är bra!

Ett litet tips, vill du se lite humorteckningar a la Bea (min dotter) så kika in på hennes blogg

http://shitsforbrains.wordpress.com/2010/02/02/hanna-och-tony/

Ha det gott!!

//Malin H

P sa...

ellda: Flera månader - Uj! Vad är det som brukar få dej att komma ur dessa svackor då? Någon högre makt eller en extremt inspirerande föreläsare?

Du har sagt det förut och återigen bockar jag mej djupt och tackar därefter. Det är verkligen kul att det jag gör uppskattas :)

Bara fortsätt att göra din skit så kommer dagen. Kompromissa där det absolut behövs, men sluta aldrig sikta på målet. Och om du inte har ett konkret mål - kör bara på i den rikting där det känns rätt så hittar du pudelns kärna så småningom.

I ärlighetens namn blev det inte 10 fullspäckade timmar för mej heller, men ambitionen fanns ju och mycket ritat blev det. Och det var trots allt det som var grundidén, så jag är mycket nöjd iallafall ;)

Hoppas du har det fint där ute på ön...Kram på dej!

malinhelleso: Tack för tipset! Jag kikade på grejerna, skrockade och gillade dom :) Det är alltid härligt när man hittar en kontinuitet i grejer (något jag själv i min kreativa rastlöshet aldrig verkar kunna slå mej till ro i). När jag kommit till botten av inlägget kändes som att jag var bekant med figurerna som det handlade om.

Om Bea någon gång skulle få lust att utbilda sej åt serietecknarhållet så kan jag rekommendera att hon tar en titt på Serieskolan i Malmö. Jag var där på ett studiebesök nyss och det var kort och gott som ett Forsa, fast med serietecknare. Det vill säga: Härlig och avslappnad stämning med stor fokus på den egna utvecklingen, ingen press på att man ska passa i en viss form vid studenten fanns.

Jag satsar för närvarande för fullt på att komma in där till hösten. Håll tummarna :)

Tack för kommentaren, kram på dej och ha det bra! :)