Audiovisual.

Det här inlägget är det första som jag vill hänvisa till en låt för att kunna få fram stämningen jag vill förmedla. Jag rekommenderar att klicka på länken och låta musiken gå i bakgrunden under tiden du fortsätter att läsa och tittar på bilderna.


Jag älskar att lyssna på sådan här lugn och långsam musik när jag redan är lite mosig och kanske håller på med någonting stresslöst, t.ex. ritar. Jag hamnar på något sätt i ett skönt meditativt tillstånd. Jag tror faktiskt att musiken passivt bidrog till halva den här teckningen. Utan stämningen musiken försatt mej i hade jag säkert inte valt lika dova färger och stilla komposition. Bilden överst i inlägget var t.ex. först bara tänkt att vara en inzoomning så att ni läsare ska kunna få se rasterprickarna bättre, men jag kände att det behövdes något mer för att fylla upp tomrummet bredvid hans krage och att en text kanske skulle passa in. Jag behövde inte tänka många sekunder innan låten serverade två passande ord, och jag vet inte om du som tittar känner att det passar lika bra som det gör för mej, men jag hoppas det iallafall.

Jag har egentligen ingen tanke bakom teckningen, utan den kom till som så att jag hade suttit och penslat med tusch och var klar med det och höll på att plocka ihop. När jag sköljde penslarna tittade jag samtidigt på den lilla kapsylen jag haft tusch i och kände att det vore onödigt att hälla bort det i slasken, så jag hällde ut slutskvätten på en sida i blocket och gnussade runt lite grann.

"Nu ska det här bli en frisyr." bestämde jag och började rita ut ett huvud som kalufsen skulle sitta fast på. Till det använde jag en blyertspenna som jag doppade i tuschet (penslarna hade jag ju precis rengjort). När jag ritat klart huvudet och kroppen tittade jag på hela gubben och tyckte att "frisyren" såg mer ut som en väldigt kladdig huvudexplosion eller något liknande.

Nu vet jag varken ut eller in.

6 kommentarer:

s sa...

snackar vi raster 4 real? eller computahh.

fin och ganska ovanlig grej!

ellda sa...

Jag gillar den sista bilden jätte mycket, jag håller med om att det ser ut som en huvudexplosion ochdet är det jag gillar. Det är en riktigt snygg och inte så otäck huvudexplosion fast samtidigt är den jätte otäck, konstigt jag vet men jag är ju lte konstig så det är inte konstigt att jag kan se två motsatser i samma detalj i en bild... ;)

Jag gillar musiken, den ger som sagt en härlig kännsla.

P sa...

s: Raster och färgläggning är ditpetat med Photoshop, samt texten på den övre bilden.

Tack för fintycket!

ellda: Jag uppskattar din kommentar, Landgot...men den gör mej förvirrad ska du veta.

För om jag ska summera dina upplevelser verkar det som att du tycker att den är ganska otäck (inte så otäck + jätteotäck = ganska otäck).

Har jag rätt? :P.

ellda sa...

Hehe, se det som at jag mest tycker att den är häftig och riktigt snygg!:)

frida sa...

Detta inlägg äter sig lite in under huden.


Angående självporträttet, så förstår jag det du ser också. Och hela bilden förändrades drastiskt för mig! SHWUM. Ingen Glenn Miller i bakgrunden längre... eller tedoft.
Rätt häftigt att samma bild kan kännas så olika. Beroende på associationer.

Hoppas att allt är bra med du. Lät mysigt med LAVA-pyssel och diverse projekt. Massa kramar från snöland.

P sa...

ellda: Låter bra det :)

frida: Du har ingen aning om hur mycket jag skulle vilja ha sett ditt ansiktsuttryck eller ögonuttryck när du skrev kommentaren om det här inlägget. För dom två tomma raderna lämnar tillräckligt mycket plats för att tankarna ska spinna igång och jag funderingarna på var "hudinunderätning" innebär i detta fall.

Nyfniken blir man. :).


Nu är det faktiskt rätt bra med jaget. T.ex. ska jag på två jobbintervjuer den här veckan plus ett studiebesök på Serieskolan i Malmö på måndag, så den närmaste framtiden är späckad med potentiellt asfeta positiva upplevelser. Vilket är pepp, skoj, kul och lattjo :)

Långväga betongkramar från här. (Där det faktiskt snöar, såg jag nu när jag kikade ut genom fönstret. Mys.)