Andra advent.

Under en tid nu har ett stort projekt svept omkring bakom kulisserna, men nu kan jag äntligen gå ut med det officiellt:
Under våren nästa år kommer jag att bokdebutera med en helt egen historia i Kolik Förlags utgivningsserie "Grafiska Novelletter".

Serien heter "Vid isens kant" och utspelar sig i dom Hälsingländska skogar där jag vuxit upp och handlar i korta drag om tre vänner som tar en fisketur ute på isen och sakerna som händer dom.

Serien kommer att vara strax under 30 sidor lång och helt i färg, vilka båda är nya utmaningar för mig, men som jag tar mig an med stort nöje och entusiasm.

Ni som läser bloggen kommer att få ta del av olika små delar av arbetets gång där jag dels visar upp processen och dels bara lägger upp små smakprov av vad som komma skall. Bilderna i det här inlägget är till exempel några av dom första färglagda rutorna jag gjort, plockade ur sitt sammanhang för att minimera risken att avslöja någon viktig del i historien.

Det är mycket research som ska göras för ett sådant här projekt, eftersom det är en så pass allvarlig historia att det känns viktigt att skapa en trovärdig miljö där allting ska utspela sig (till skillnad från mina skämtteckningar som ofta är en knasig figur och en dum textrad rätt upp och ner).

Nu under jullovet ska jag till exempel åka hem till släkten och dom vitmjuka tallskogarna för att bland annat studera snötäckta berg och lista ut hur jag ska teckna det. Det ska bli väldigt kul, och en sämre ursäkt för att åka på en utflykt till skogen och pulsa runt i snö finns säkert.

Jag nöjer mig gott med att leka teckningsforskare.

6 kommentarer:

Henri sa...

Jösses, vad kul att noveletten kommer att bli verklighet!! OCH vad extremt tjusigt det ser ut att bli då..! Gillar färgerna, rasterna och hela stämningen skarpt. För att stilla dina farhågor om likriktade titlar kan jag nu dessutom lugna ditt hjärta med avslöjandet att min novelette inte alls kommer att heta "Vattnets yta"... utan "En helt ny människa". Puss

Robert Pettersson sa...

Henri: Kul att du gillar det jag lagt upp hittills. Jag vill gärna veta vad du tycker om den som helhet när den är färdig också. Jag ska försöka att spoila så lite som möjligt här på bloggen, men när du har läst den hör jag gärna på vad du tycker om själva historien (för när vi pratade om det förut har jag för mig att jag inte hade skrivit klart slutet, om jag minns rätt?).

Nåväl, tack för dina fina och lycka till med arbetet på din novelett (som har en väldigt bra titel, måste jag säga ;) )

Sling sa...

Å, Bob! Det här är första gången jag hör talas om din planerade grafiska novelett och jävlar i min lilla låda - min spontana reaktion var ren och skär lycka över att få se nåt så vackert komma till världen! Vilka färger! Vilken målmedveten rasteranvänding! Helt genitaliskt!

Robert Pettersson sa...

Sling: Fniss, "Genitaliskt" hade jag nästan glömt bort :)

Skitkul att du verkar se fram emot den. Jag lovar att lägga undan ett exemplar åt dig och värma upp signeringspennan innan du kommer förbi mitt bord under releasedagarna på SPX. Om du vill ha en, alltså ;)

Rufo sa...

good work robert,congratulation :-}

Robert Pettersson sa...

Rufo: Thanks! It's always nice to get a smiley with a moustache-like smile.