Första advent.

Det är fullt jävla ös i den Rosengårdska tomteverkstaden som är mitt högkvarter för detta års adventskalender i Klistertraktors regi. Som gamla läsare kan märka har bloggen nu fått nya och lite svulstigare kläder än tidigare, och det är på grund av firandet av bloggens tre år i livet.

Egentligen var bloggens födelsedag redan den 11:e mars, men under den tiden var jag så uppe i arbetet med att sammanställa Serier mot rasism att jag knappt kunde se rakt. Därför får adventskalendern 2011 inledas med detta pynteri. Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker om det nya utseendet. Känns det konstigt så här i början? Är det något som inte ser rätt ut på din skärm? Borde jag byta tillbaks till det gamla?

Alla åsikter och kommentarer välkomnas å det varmaste.

I övrigt är det en gröngräsig och bitvis lerig julemånad som förflyter här nere i Malmö. Tråkigt kan tyckas, men i mina ögon är det oerhört positivt att det fortfarande går att cykla till skola morgon som kväll utan vare sig täckbyxor eller dubbdäck. Vetskapen om att en halvmeter snö och minusgrader under dom tjugo väntar mig när jag åker upp till Hälsingland under jullovet gör att jag kan ta det hela med ro. En ro som behövs i dessa bråda tider av deadlines innan jul.

Just i detta trippelskiftspillande är det svårt att förutse om jag kommer hinna uppdatera med vanliga inlägg i veckorna, men en sak är i alla fall säker - Vi syns nästa söndag med ett nytt smaskigt adventsinlägg!

Till dom som hajar till på att detta inlägg heter "Första advent." och publiceras på vad som officiellt är den andra advent vill jag förklara att jag gjort på detta sätt av två skäl:
1. Jag tycker personligen att december är den enda julmånaden på året och tycker att fira advent i november är lite som att äta semlor på midsommar. Det känns fel, helt enkelt. Därför är den första söndagen i december första advent i mitt huvud - och därmed också på min blogg.
2. Det är mer praktiskt för mig att göra fyra istället för fem stora inlägg på en månad.

4 kommentarer:

Henri sa...

Gillar den nya designen & loggan skarpt! Grattis till treåringen!

Sling sa...

Jisses vilken maffig logga! Alldeles majestätiskt stor och lika clean som Hanna Peterssons tuschning! Och jag är störtförtjust i ditt färgschema...

Robert Pettersson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Robert Pettersson sa...

Henri: Tackar, tackar och tackar!

Sling: Sno färgschemat till någon teckning om du vill. Det vore bara kul att se vad du gör av det :) Apropå hennes underbara tuschning - Har du sett detta blogginlägg av henne som knappt har några linjer alls och ändå är riktigt jävla kickass: http://klubbhanna.blogspot.com/2011/10/mitt-bidrag.html