Inge och hans tankar.

Det var söndag och jag stog och höll på med den högst tankedrivande sysslan diskning och tänkte på en massa saker, bland annat att jag ville rita en serie. "Men om vad?" är ju då följdfrågan och efter en stunds grunnande gav svaret sej själv - en serie om det jag tänkte på när jag diskade.

Jag gillade att jobba så här. Det var dels lätt och härligt tids- besparande att få till den avskalade stilen med mycket svart och vitt. Det som dock var lite klurigt var hur jag skulle variera mej så att det inte känns som att det är samma bild som visas om och om igen. Jag kom på att det kanske kan vara vettigt att ha en simpel bakgrund som i huvudsak vittnar om tidens gång. I den här serien fick tidsmätaren vara diskhögen som bitvis klaras av. Lite illa kanske den gör sej i denna fyrruting med tanke på att Inge knappast kan diska allt det där så snabbt, men det här är mest att betrakta som ett formexperiment som jag kommer använda mej utav vid senare tillfällen. För tankar finns det gott om - det gäller bara att välja dom bästa och sedan rita dom, i längre format.

Så det kommer nog dyka upp i den där framtiden som är så häftig.

2 kommentarer:

Moster sa...

Hihi, så underbart! Och faktiskt skönt att höra att andra människor (eller åtminstonde du) också har sådana där härligt bisarra och samtidigt positiva tankar. :D

Sen så är det ju toksnyggt tecknat, men det vet du redan. ;)

P sa...

Hihi, tack :) Jag hoppas jag kan få tag på ett nytt sånt där passfärgat anteckningsblock snart, för det jag har nu börjar bli fullt med anteckningar som liknar det som står i tankebubblorna där :P Så bara jag får någon sån där inspirationsrusch igen så kommer det nog någon till "Inge"-serie, ska du se. Tack igen för snällorden :)