Nytt år - Ny skit.

Så var det ett nytt år och med det nya inlägg. Jag har hittills inte ägnat nästan någon som helst tid åt bloggen under lovet, utan istället försökt uppleva saker lite kors och tvärs. Men nu kände jag att det ändå borde vara dags för lite ritsaker att komma upp.

Dessa fem bilder är saker som kommit till strax innan jag ska sova, men inte kunnat få ro nog att slumra in på grund av att min kreativa nerv ihärdigt skrapar och kliar.

Jag har kommit på en formula som gör att jag inte behöver tänka så mycket på hur det blir, utan bara jag följer mina regler så blir det en bild och jag kan sova i lugn och ro. Rättesnöret är att jag ska rita med en fyra pixlar bred pensel på en bild som är 500x500 pixlar. Konturerna måste vara svarta och ifyllningen måste vara vit. Sedan en helt platt bakgrundsfärg med enstaka delar i en aning ljusare ton om det behövs.
Mer än så är det inte.


Det sköna med begränsningarna är att jag inte kan pilla och få till det så perfekt jag vill, för upplösningen är ändå skit. Så idéerna bara kommer ut, råa och opolerade, och så fort en är klar så är det bara att ta itu med nästa. Ett försök till kvantitet istället för kvalitet, för ovanlighetens skull.


Det får vara det för ikväll. Det här är ett projekt som jag hoppas att jag kan fortsätta med länge och inte bara glömma bort eller inte orka ta upp igen, för det är faktiskt mycket mer givande än vad det är jobbigt...vilket är trevligt. Och jag behöver nödvändigtvis inte skriva särskilt mycket till en sådan bild om jag laddar upp den här. Som nu - nu sitter jag bara här och ordbajsar och väntar på att jag ska komma på en...avslutning.

2 kommentarer:

s sa...

Aw, va söta. Hot dog love och grisen/vårtsvinet/whatevvaah var finast :). Det brukar vara precis likadant för mig på kvällarna, fast jag brukar istället gå upp och skriva nånting. Precis när man ska somna så dyker en jävla dikt upp i huvudet, så man är tvungen att gå upp och leta som en tok efter penna och papper. För att vänta tills nästa dag går inte för sig, då är allt som bortblåst :b. Men det visar sig ändå alltid vara ganska dåligt skrivet, men jag har fått ut det ur huvudet iaf :). Igen: Vad fina dom var. Du behöver inte lägga ner flera timmar på finlir! Blir jättebra ändå ju.

P sa...

Jättetack för snällskrivet! :) Jag gillar också "Hot dog love" och grisen mest. Det roliga med grisen var att jag gjorde den för att(usch, så ostigt det här låter) trösta den ledsna gubben som jag ritade innan :P Och det är väldigt lustigt det där med att man måste kreativa av sej innan man kan slappna av...det borde finnas nån form av förklaring på vad som händer i huvudet då man fått vara kreativ sådär. Typ att det frigörs nån syra i hjärnan som gör att man känner sej lugn och kan sova...coolt är det iallafall :)