Nya gamla illustrationer.

Att klicka upp bilden till full storlek är att rekommendera. Den ser för liten ut så här.

Illustrationsdags! Jag satt för några kvällar sedan och kvällsritade med min tablet utan något speciellt mål. Jag hade blivit inspirerad av teckningar i lite rufsig tuschpenselstil och färgläggning med den där typen av bleka färger som ser ut att vara från 50- eller 60-talet. Rätt vad det var hade jag kommit rätt långt i mitt ritande och kände att skissen vandrat till att bli något mer än bara en kvällsskiss, så jag försökte sätta in den i något sammanhang. Jag hade så långt bara ritat tjejen blåsandes iväg någon obestämd pryl, men när jag skulle peta dit något i andra änden av blåsstrecket kändes det jättenaturligt att det skulle vara ett brev där, så det fick det bli.

Efter det segade den kreativa processen ner en aning under tiden jag valde en font och vad som skulle stå. Någonting med kärleksbrev skulle kännas för uppenbart och ostigt, så efter mycket om och men valde jag att göra bilden som en slags låtsasannons för Posten. Efter det var det bara småslip i form av knuffning av text och att lägga på lite "strålglans" runt postloggan. Jag känner mej rätt nöjd med resultatet, faktiskt. Det blir nog mer ritat i den stilen i framtiden.

Här är en gubbe som kröp ut ur den hyfsat breda kalligrafipennan jag höll i min hand i måndags när jag satt och övade min handstil. Jag testade att göra ett F med vad jag brukar kalla "hög panna". Jag lämnade vitt runt F:et och tittade på det och såg att det liknade lite grann en flint med en sån där frisyr som krypit bakåt. Så det övre vänstra hörnet på hans huvud är alltså ett sånt högpannat F. Jag försökte även här att hitta sköna, bleka färger som kan funka med den gulnade gamla stilen. Har för övrigt märkt att jag tycker om att rita folk, djur eller andra ögonbestyckade varelser med ögonen halvt stängda. Då ser dom lite halvnonchiga eller trötta ut...lite smålustigt sådär.

Fun fact: Fonten i Post-bilden är samma font som används på vägskyltar för att skriva ortsnamn och så.

5 kommentarer:

s sa...

Det här : asbraaa :). Allt, verkligen ALLT, du gör med text blir svinbra all the time. Text och bild funkar alltid så bra ihop. Postenillustrationen var helmysig. Du borde nästan skicka in den som nåt slags förslag! Det ser förresten ut som att du har hittat en gammal reklambit hemma hos typ.. din farmor (:D) och kluddat vidare på den, men det har du alltså inte? Du har kommit på slogan själv? Asbra iaffff :).

Den andra guuben är också härlig. Den är sådär snygg som en guube bara kan bli när du sitter och testat grejer (pennor, handstil etc.).

Fotograf Philippe Rendu sa...

Hej Robert,

Bilden som du har kommenterat på min blog är inte arrangerad. Jag tog bilden under en resa i Stockholm.
Killen vakna strax efter bilden togs... Det var en häftig känsla att få uppleva detta mitt i Stockholm.
/Fotograf Philippe

P sa...

s: Tackotack :) Mickiz tyckte också att jag skulle skicka in den till riktiga Posten...vem vet, jag kanske vågar det en vacker dag. Tack för stödet iallafall - det känns sketbra :) Och nej, den är helt digital förutom den smutsiga papperstexturen som är en del av det skitiga omslaget på "Kattresan" som jag köpte på Second Hand.

Mjo, näsguubar är sköna att rita också...man kan liksom "schwunga" med pennan när man ritar näsan :D
(Roligt med farmorskämtet, förresten ;P)

Philippe: Vad häftigt! :) Jag hoppas att jag också kan få se något sånt någon gång(när jag har kameran med).

andrea sa...

Tja! Jättecoolt arbete osv. Du är duktig du:) Men jag tänkte fråga, vad heter vägskyltsfonten och var fick du tag i den? Jag testade att googla men det stod bara om de amerikanska skyltarna haha. Tack på förhand :)

P sa...

Andrea: Gå in på http://www.transportstyrelsen.se/Vag/Trafikregler/Om-vagmarken/Teckensnitt/ och tanka hem det där. Gratis som tusan och bara att leka loss med :)