Tusch och blyerts.

Återigen ett av dessa teknikexperiment. Jag låg sent en kväll och lyssnade på sommarprat i min iPod och kände för att kladda lite under tiden jag lyssnade och halade fram block och penna. Jag kände för ovanlighetens skull inte för att rita ett huvud eller ansikte av något slag, så jag provade att rita saker omkring mej istället. Eller åtminstone bli inspirerad av sakerna omkring mej, för i ärlighetens namn tittade jag bara en halvmeter framåt och såg en bok. Ritade en bok. Såg en tuschpenna. Ritade en tuschpenna. Så det är inte några noggranna verklighetsstudier dessa teckningar, men dom duger för mej.

Teknikerna jag använt för dessa tre teckningar är alltså konturer i tusch, skuggor i blyerts och färger i dator. Mycket trevligt sätt att jobba på märkte jag då det är så mycket mer förlåtande att få till rätt nyans på skuggningen när man jobbar i blyerts än när man förlitar sej på tuschstreck kors och tvärs. Dock är crosshatching en teknik som jag så gärna vill bemästra och som ska tränas väldigt mycket under den kommande hösten och vintern, har jag bestämt.

När jag skulle skriva texten på den här disketten kunde jag inte komma på något klyftigt, så jag skrev bara det som kanske stått på flest disketter genom tiderna. "Backup #1". Det som fick mej att sätta gröten i halsen av den lilla texten var att jag kom på att jag fortfarande inte har bränt ut min första backup-dvd av mitt digitala bildarkiv. Jag måste göra det innan jag råkar slå hårddisken i golvet en andra gång. Jag är så klantig ibland.

1 kommentar:

ellda sa...

Låter som en bra idé att bacupa...
Specielt om du redan har dunkat den i golvet en gång!

skit kul å se en uppdatering här! har saknat det, har kollat varjee dag och inget har hänt och när jag kollade in idag så var det med förutsättningen att inget hänt idag heller så jag var redan påvög att klicka mig in på nästa blogg. men hann att hejda mig i ssta sekunden och se att det till min stora glädje hade hänt något här! :)

Kram Kram