Produktionsstart i Bregottfabriken.

Nu har jag börjat rita på serien jag pratade om förra månaden. Den kommer inte att bli klar innan den här månaden är slut, men jag kommer att jobba på den vid alla tillfällen jag kan, för min nya ritplats är kort sagt ett ergonomiskt under.

Jag har alltid undrat varför i princip alla illustratörer och serietecknare som ska göra ett självporträtt ritar sej själva sittandes framför ett lutande teckningsbord. Själv har jag provat på sådana vid ett antal tillfällen genom livet, men inte riktigt fattat vad det ska vara för magiskt med dessa tiltade, ljusbords-bestyckade bordsskivor. Förrän nu, alltså.

Först hade jag bara tänkt att prova mitt nya teckningspapper för att se så att det inte skulle blöda när jag tuschade det, men det slutade med att jag satt och kladdade till klockan tre på morgonen. Tusch, blyerts och klistermärken sattes alltså i högt och stadigt tempo på papper, block och glas tack vare detta lutbara ritbord. Att kunna sitta rak i ryggen och rita gör inte bara att man slipper få ont i ryggen efter någon timme, utan jag märkte att jag faktiskt inte blev särskilt trött, trots den sena timmen.

Slutsats: Jag gillar mitt lutande ritbord. Mycket.

Och dom lerfärgade pajsarna där uppe är några av figurerna som kom till under den första delen av min kreativa långkörning. Linjerna gjordes med en enkel tuschpenna på mitt nya, mycket trevliga, papper. Färger och skuggning lade jag till i datorn idag.

4 kommentarer:

E. Juza sa...

Hej Robert,

Det är alltid intressant att följa din blogg, vilket jag faktiskt gör varje kväll. Min egen ligger i dvala ett tag nu pga. jobbet och firman (var tvungen att köpa in en studioutrustning för ett ganska så stort jobb).

Roligt att du tyckte min idé var ok, jag har nämnt det för gänget och de tände direkt. De är multiintresserade av allt som har med foto att göra så det är jätte roligt att jobba med dem. Hela högen vill testa olika tekniker, analoga som digitala. Inga låsningar här inte :)

P sa...

E. Juza: Hejsan, Erik.

Men nu har du minsann uppdaterat såg jag! Lite månbilder...det är alltid trevligt. Jag väntar själv på att jag ska göra en månbild som fångar stämningen jag får av att titta på månen en klar, kall vinternatt när allting är tyst och lugnt. En dag kanske...

Vad härligt det verkar vara att ha och göra med ett sånt hungrigt fotogäng. Det ska bli skoj att träffa allihop :)

Jag kan förresten meddela att jag och Stella var på en förträfflig fotofestival idag som var väldigt inspirerande, Re:Public hette dom som arrangerade den. Anders Petersen, Anna Clarén och Pieter ten Hoopen var där bland andra begåvade fotografer...det kändes nästan hemtrevligt att se alla dom där. Tack för det :)

Anonym sa...

Ett ritbord har Bea önskat sig länge, länge... kanske blir det ett i julklapp. :) Hon har fått sina problem med ryggen.

Hoppas allt är bra med dig annars!

Jo, en kram får du också!

//Malin H

P sa...

Malin H: Ja, köp det åt henne! Hon kommer tacka dej och du kommer inte ångra dej...alla vinner :D Kram och hej!