Andra advent.

Så var det dags. Lite mindre än ett halvår efter kommer nu bilderna jag tog på årets Peace & Love-festival i Borlänge. Det blev en dokumentation över livet i och kring vårat camp i huvudsak. Det ständiga hängandet i solstolarna och konsertbesöken varvades med parksovstunder som avbröts av en man på moped som erbjöd oss att köpa billiga cigaretter och vattendragsbad i ett försök att bli rena och eventuellt tackla lidandet den ondskefulla solen orsakade festivalens samtliga besökare. Några random campingmänniskor som är extremt glada över att vara med på bild fick vara med här också.

Alla bilder här (utom dom på artister) är tagna med den analoga småbildsutrustning jag hade med mej till festivalen. Konserterna fotade jag med min digitala kompaktkamera som jag tog betydligt fler bilder med. Drygt tusen exponeringar blev det, vilket är orimligt många om man jämför med dom drygt hundra analoga avtryck det blev.

Att klicka på bilderna och titta på dom i stort format rekommenderas.

Detta var alltså andra luckan i min adventskalender. Vädret har tyvärr inte julat till sej nämnvärt här i huvudstaden, men det har iallafall blivit lite mer julkänsla i kroppen tack vare hembakta lussekatter och det faktum att julgransförsäljare börjat dyka upp på gator och torg. Och tiden är till och med så långt gången att jag inte längre äcklas av julmusiken som spelas i affärer, utan nästan känner mej lite glad att det är någonting som påminner om den stundande högtiden. Det ska bli skönt att åka upp till Hälsingland och få lite knorp under skorna och snor som fryser i näsan när man andas in.

Kort och gott - trevlig andra advent på er, fina läsare.

För dom som vill ha fler bilder kan jag meddela att jag har en pyttipannamix av bilder från digitalkameran liggandes på hårddisken. Dom som vill se dom bilderna kan höra av sej i kommentarerna så kan jag skicka över en zip-fil.

4 kommentarer:

frida sa...

Fan vad kul! :D Måste kommentera lite känner jag.

Gillar för det första, att det är svartvitt, analogt och brusigt. Gillar för det andra, att du valde att ladda upp dem såhär långt efteråt... Det blir som en helt ny grej nu. Lite lagom nostalgiskt sådär. På ett bra sätt, har ofta så svårt för nostalgi annars.
Och för det tredje: asbra bilder! Sån fin jävla energi. Gillar varenda en.

#2 känns som festivalen i ett nötskal. soligt och folkigt och dammigt.
Och haha, ÄLSKAR den på de lyckliga främlingarna, #8. Sjukt fin. Speciellt huvet bakom gallret... hahaha.

Och sen har jag två frågor...
1 - Är det lykke där i hörnet!? :)
2 - Och vad hette de där beluvade killarna som telefonrappade med kung henry? Kommer inte ihåg.

Nu ska jag svara på ditt mejl osså. KLAMYDIA! AIDS! KISS! ÖRA! BORRE!

P sa...

frida: Gött att höra :D Speciellt glad blir jag över att du gillar bild #2, eftersom jag också tycker att den sammanfattar festivalen rätt bra. Tack för tycket!

Skönt att du hittade något positivt i 6-månadersförseningen också. Tack ;)

Och så svar på dina frågor...
1 - Alldeles riktigt. Mycket skarpsynt, unga dam ;)
2 - Deras inte alls korta och lättsmälta namn är "Follow him to the end of the desert". Finns på MySpace, Spotify och andra trevliga medium. Just P&L-konserten filmades tydligen och ligger uppe på Youtube. Gott i munnen :)

Länge leve Gardell, kroppsvätskor och de sexuellt överförbara sjukdomarna!

s sa...

Jag blir faktiskt också ganska nostalgisk, även fast det många gånger känns som om det var igår :).

Jag gillar alla bilder! Men extra mycket gillar dykbilden. Den har allt.

En annan bild som är lite extra kul är den där jag håller i godispåsen. Linus ser så miserabel och helt slutkörd ut, Sara blandar en grogg och ser lite halvt äcklad ut, Simon steker i solstolen med en öl handen och jag ser förjävlig ut med en godispåse i handen. Precis som det ska vara!

Och en sak som är märklig. På den första bilden - är det moln i bakgrunden? Det ser ju ut som att det är dåligt väder, men det kan det inte ha varit.

P sa...

s: Det som är grått på den första bilden är blåhimmel och dom vita mönstren längst upp är molnstrimmor. Så det var fint väder där, men jag tror att det var "klart till halvklart" eller någon form av tunna moln framför solen, för skuggorna är inte så skarpa (jämför t.ex. med dykbilden).

Tackar så mycket för gillet :)