Konsertfoto.

Internal Dread på Södra Teatern, 20:e November 2009

Konsertfoto är något jag skulle vilja testa lite mer. Jag tycker det är väldigt roligt att fota i dom krävande miljöer som en konsert faktiskt innebär, med ljus, ljud och artister man inte direkt kan förutse nästa skiftning hos.

Något som skulle vara väldigt intressant att se är hur olika ens bilder skulle bli beroende på vilken artist som är på scenen. Dom gånger jag fotat på konserter hittills är det artister som jag redan vet att jag tycker om och som jag därför också vill koncentrera mej på att lyssna till och inte bara fotografera. Hur skulle bilderna bli på en konsert där jag tycker att musiken suger? Skulle jag tappa engagemanget och inte kunna få till några bra bilder, eller skulle jag kunna koncentrera mej fullt ut på själva fotograferandet och hitta vinklar och tekniker som inte kommits på om jag blivit distraherad av att min favoritlåt börjar spelas?

Nu är det bara en vecka kvar till jul också. Tänk på det.

2 kommentarer:

ellda sa...

jag tror att om du skulle fota på en konsert där du tycker musiken suger så skulle du, som den skickliga fotograf du är, ta tillfället i akt att koncentrera dig på att fota. Jag tror du skulle hitta vinklar och ljus som du itne hade gett dig tid till att hitta annars...
Jag ser fram emot fler konsertbilder från dig:)

hoppas julen varit bra och att det nya året blir ännu bättre än det gågna:)
Kram

P sa...

ellda: Det är en trist balans det där som jag har märkt faktiskt stämmer. Då det är något jag brinner för och vill vara med i vill jag hellre avstå att vara bakom kameran och istället vara med i det coola som händer, men då jag inte vet riktigt vad som försigår kopplar jag in bildögat helt och hållet och producerar fler och bättre bilder.

Under 2010 måste jag fota mer än vad jag gjorde efter skolans slut förra året...sorgligt lite fotat ser jag när jag bläddrar i mapparna :(