Det trojanska kriget.

Här har vi några gamla arkivgodingar från tiden på gymnasiet. Om jag minns rätt hade vi på en svenskalektion fått i uppgift att göra något kreativt av den del av historien vi läste om just då. Jag och gruppen jag var i bestämde oss för att göra en barnbok om det trojanska kriget.

Dom flesta lektionstillfällen vi hade fått till förfogan satt min grupp och flamsade bort med att hitta på löjliga historier med kaos och avföring som huvudingredienser. Dagen innan inlämningen kom vi dock på att vi måste ju faktiskt lämna in något fysiskt - här kunde man inte komma undan med en välsmord muntlig redovisning. Sagt och gjort samlades vi hemma hos en av gruppmedlemmarna och skrev vår barnbok på samma gång som vi ritade, färglade och gjorde omslag till den.
Jag stog för grundskisserna, Jonatan Jonsson för tuschningen och André Madrid Winder för färgläggningen. Vi var väldigt effektiva och hittade på vad som skulle hända på nästkommande sida under tiden den aktuella ritades. Efter 4-5 timmar av konstant tomteverkstadsjobb var den färdig. Det var väldigt kul och intressant att jobba så intensivt och målinriktat. Jag skulle vilja prova det igen någon gång. Någon frivillig?

Tyvärr är detta dom enda delar av historien jag har tillgång till just nu. Jag skulle gärna beskriva manuset i korta drag, men jag minns i ärlighetens namn inte riktigt vad som händer i berättelsen. Det jag vet är att en gunghäst och ett vredesutbrott är med. Och att man på varenda bild som killen med blå tröja är med på ser hans otorkade skinkor.

2 kommentarer:

s sa...

mina favvisar, älskarom :). han ses så lillgammal ut!

P sa...

s: Och han har ett rätt myndigt pekfinger också. :P.