Scannat negativ.

För några dagar sedan fick vi prova den långsamma(men väldigt braiga) negativscannern i skolan. Jag valde att testa den på några rutor med självporträtt jag hade gjort ute i solen några dagar tidigare. Jag satt ute i gräset med en spegel i knät och provade olika sätt att lyckas ställa in fokus och pricka rätt med den analoga kameran som jag brukar använda. Det var inte helt lätt att få till det, men det gick helt ok för att vara första riktiga försöket.

Det här är den intressantaste av bilderna, tycker jag. Lite kul är att när en klasskamrat såg den skrek hon till och blev rädd/ äcklad...det kändes bra. Jag har bearbetat den i datorn lite också. Jag har klonat bort damm och justerat nivåerna en aning och lagt till en liten ram. Men jag har hela tiden försökt hålla mej så nära ett resultat jag kunnat nå med analoga tekniker i mörkrum och så vidare.
När jag gjort en riktig papperskopia i mörkrummet ska jag lägga upp den här och jämföra hur stor skillnader är mellan dom olika tillvägagångssätten. Men det blir om snarast två veckor, tyvärr, eftersom jag inte har tillgång till mörkrum under lovet...men det är skitsamma. Då blir det bara mer tid att fotografera!

3 kommentarer:

frida sa...

ja när vi råka lämna en utav dem inne i ugnen för länge så luktade det skit, och var svårt som tusan at vädra ut sen!:P

s sa...

Den har var ju fin ju :D. Okej, lite läskig/äcklig, men ändå jättebra! Tycker jag verkligen :)

P sa...

Kan tänka mej det :P Och det brukar ju lukta lite grann som bränt hår när man värmer vissa typer av plast...bleck!

Hehe, det är fler som har tyckt att den ser äcklig ut ^.^ Nu är jag jättenyfiken på hur bilderna blev med mellanformatskameran jag lånade...läs om det på klassbloggen :)